Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Születésnapi ajándékok az Állatkert lakóinak 2022. augusztus 9.

Ma ünnepeltük az Állatkert 156. születésnapját. Ebből az alkalomból a kert több lakója is új játékokat kapott az Állatkerti Alapítvány jóvoltából. Az erről készült képekkel köszönjük meg a nagyközönségnek a sok gratulációt és jókívánságot.

Az állatkerti állatokról való gondoskodás egyik fontos területe a környezetgazdagítás. Ez lényegében arról szól, hogy különféle programokat, elfoglaltságokat találunk ki az állatoknak.

A természetben ugyanis az állatok minden ideje rámegy arra, hogy táplálékot találjanak, meneküljek a ragadozók elől, és minden másról is gondoskodjanak, amire csak szükségük van. Az Állatkertben mindezt mi biztosítjuk számukra, így vadonbeli fajtársaikhoz képest sokkal kényelmesebb az életük, tovább is élnek, és az utódaik is jóval nagyobb arányban érik meg a felnőttkort. Ezért is tudnak az állatkertek sokat segíteni a természetben nagyon megritkult, veszélyeztetett fajok szaporításában.

Igen ám, de a gondoskodás azt is jelenti, hogy az állatnak rengeteg a szabadideje, ami nagyon unalmas lenne akkor, ha nem lenne környezetgazdagítás. Az állattréningek, a táplálék különleges kínálása, és persze a különféle játékok is mind hozzájárulnak ehhez. Ezért aztán állatainknak rendszeresen készítünk vagy vásárlunk különféle játékszereket.

Most, az Állatkert 156. születésnapja alkalmából a kert több lakója kapott új játékokat, amelyeket az Állatkerti Alapítvány szerzett be azokból a támogatásokból, amelyek például az állatok jelképes örökbefogadásából, a személyi jövedelemadó felajánlott egy százalékából, vagy más módon folytak be. Mindenekelőtt tehát köszönjük azoknak, akik az Állatkerti Alapítvány támogatásával lehetővé tették ezt a mai ajándékozást!

A gorillák, az orangutánok, az elefántok, a pusztai macskák és a rozsomákok nagyon örültek a játékoknak, amelyeket természetesen a gondozók az állatok kedvenc finomságaival töltöttek meg. A gorillák új labdáiba például a fagyapotba keverve körte, füge, eper és némi mazsola került.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.