Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Szülinapi ajándék az állatoknak 2021. augusztus 9.

Ma volt az Állatkert 155. születésnapja. A jeles esemény alkalmával a kert számos lakója kapott ajándékot, finomságokat, illetve finom falatokkal töltött vadonatúj játékokat. Ez utóbbiakat az Állatkerti Alapítvány szerezte be támogatóink jóvoltából.

Állatkertünk 1866. augusztus 9-én nyitotta meg először a kapuit a nagyközönség előtt, így idén augusztus 9-én már az intézmény 155. születésnapját ünnepeltük. A jeles esemény alkalmából a kert több lakója, így az orangutánok, a gorillák, a gyűrűsfarkú makik, a rozsomákok és a Dél-Amerika kifutó lakói is különféle ajándékokat kaptak.

A rozsomákoknak történetesen csirkefarhátat, marhahúst és egy kis sajtot csomagoltunk be ajándékdobozokba, amelyeket aztán Igor és Tuija lelkesen bontogattak, hogy a finomságokhoz hozzáférjenek. Az orangutánoknak különféle játékokkal kedveskedtünk, illetve egy olyan pikniken vehettek részt, ahol a tányér is ehető volt, a tányér alá terített „pléd" pedig olyan textil, amivel ezek az állatok nagyon szeretnek játszani, kiváltképp a fejük tetejére húzni. A gorillák is ünnepi finomságokat kaptak, a gyűrűsfarkú makik pedig olyan új játékokat, amelyek belsejébe szintén ínycsiklandó falatokat rejtettünk el, és zamatos, leveles ágacskákat szúrtunk bele. A Dél-Amerika kifutó lakóinak szánt speciális labdát is finomságokkal töltöttük meg, amely iránt leginkább a vízidisznó csapat, és a tapír anyuka érdeklődött.

A különféle játékokat – amelyek szerepéről az állatok környezetének gazdagításában már korábban írtunk – az Állatkerti Alapítvány szerezte be mindazok jóvoltából, akik valamilyen módon támogatták alapítványunknak. Nekik külön köszönjük a segítséget! És ha már itt tartunk, köszönjük látogatóinknak, a nagyközönségnek is, hogy évről évre megtisztelnek bennünket a látogatásukkal! Az Állatkert születésnapja mindannyiunk közös ünnepe!

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.