Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tanévkezdés az Állatkertben 2014. szeptember 1.

Szeptember elején nemcsak a közoktatásban és a felsőoktatásban kezdődik el a tanév, hanem a fentiek utáni legnagyobb pedagógiai szolgáltatóknak számító állatkertekben is.

Szeptember elsejével nemcsak az iskolákban, hanem a Fővárosi Állat- és Növénykertben is megkezdődik a tanév. Természetesen nem az állatok ülnek be az iskolapadba, hanem a tanulmányi csoportokat, óvodásokat, iskolásokat várják a városligeti intézményben. A csoportok és a megtartott foglakozások nagy száma alapján a közoktatási és felsőoktatási intézmények után Magyarországon az állatkertek a legnagyobb pedagógiai szolgáltatók, s közülük a mi intézményünket keresik fel a legtöbben tanulmányi céllal. Egy állatkerti foglalkozás vagy tematikus vezetés – az egyedülálló szemléltetési lehetőségek és a különleges élmények miatt – nemcsak élvezetesebb, hanem számos témakör esetén hatékonyabb is a tantermi foglalkozásoknál. Ráadásul a nálunk igénybe vehető pedagógiai lehetőségek nemcsak a környezetismeret, a természetismeret, a biológia és egyéb reál tárgyak anyagához kapcsolódhatnak, hanem más területekhez (pl. művészeti oktatás, turizmus) is.

Állatkertünk egyrészt jelentős kedvezményekkel teszi lehetővé, hogy minél több tanulmányi csoport látogathassa meg az intézményt, illetve, hogy minél több pedagógus építhesse be munkájába az állatkerti foglalkozásokat. Emellett rengeteg pedagógiai lehetőséget is kínálunk. Az Állatkert oktatási kínálatát összefoglaló kiadványokat a napokban juttattuk el a főváros valamennyi közoktatási intézményébe, így az óvodákba, valamint az általános és a középiskolákba is. Sőt, a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségén (KOKOSZ) keresztül a vidéki intézmények is hozzáférhetnek ezekhez az anyagokhoz.

Zoopedagógusaink jelentősen átdolgozták a pedagógiai programkínálatot, amelyben egyebek mellett tematikus állatkerti séták, komplex foglalkozások, élménykörutak, természetismereti kutatójáték, valamint a Varázshegyben működő Darwin-labor gyakorlati bemutatói is szerepelnek. Összesen 74 féle témájú és típusú foglalkozás kapott helyet a kínálatban, amelyek egyrészt a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodnak, illetve kapcsolódnak a tananyaghoz is. Emellett a tanulmányi csoportok egyedi igényei alapján további témakörökben is szervezünk foglalkozásokat.

A tanárok, tanítók és óvópedagógusok részére az Állatkert Ismeretterjesztő Osztálya lehetőséget biztosít személyes konzultációra, csoportos oktatási tájékoztatóra, módszertani csoportvezetésre és tréningre, illetve módszertani napra is. A tanév során két nyílt napot is szervezünk a pedagógusoknak azzal a céllal, hogy az Állatkert oktatási kínálatát a helyszínen minél szélesebb körben bemutathassuk. A pedagógusoknak szervezett nyílt napokra 2014. október 4-én szombaton, valamint 2015. április 25-én szombaton kerül sor.