Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tanévkezdés az Állatkertben 2017. szeptember 4.

Szeptember eleje az Állatkertben is a tanévkezdés időszaka. Persze nem az elefántok meg a zebrák ülnek be az iskolapadba, hanem intézményünk várja gazdag pedagógiai kínálattal az óvodások, általános és középiskolások tanulmányi csoportjait.

A korszerű állatkertek fő feladatai közé tartozik az oktatás, a nevelés, az ismeretterjesztés, illetve a környezettudatos szemlélet formálása is. Ennek a küldetésünknek nemcsak informális eszközökkel, így például az állatok kifutóinál elhelyezett információs felületekkel, táblákkal, interaktív játékokkal igyekszünk eleget tenni, hanem szervezett keretek között zajló pedagógiai munkával is. A pedagógiának ezt a speciális, állatkerti ágát zoopedagógiának nevezzük.

Az Állatkert magától értetődően kiváló szemléltetési lehetőségeket kínál, amelyek a gyerekek számára sokkal élményszerűbb, mint amilyen egy tantermi óra lehet. És valószínűleg kevés természetrajzi szertárban akad eleven gorilla vagy elefánt. Ráadásul az Állatkert által kínált pedagógiai lehetőségek több különféle tantárgyhoz, műveltségi területhez is hozzá kapcsolhatók.

A zoopedagógiai munka Állatkertünkben több mint fél évszázados múltra tekint vissza, és ma kiterjedt oktatási tevékenység folyik intézményünkben. Zoopedagógusaink minden nyár végére összeállatják az adott tanévben igénybe vehető pedagógiai kínálatot, amelyben minden pedagógus találhat olyat, amelyet oktató-nevelő munkájához felhasználhat. A pedagógiai kínálatot a honlapon is közzétesszük, emellett a tanévkezdés idején közvetlenül is eljuttatjuk a fővárosi közoktatási intézményeknek, óvodáknak, általános iskoláknak és középiskoláknak is. Emellett október 7-én, szombaton a pedagógusok számára szervezett nyílt napon is bemutathatjuk, milyen pedagógiai lehetőségek vehetők igénybe Állatkertünkben.

Honlapunk oktatással foglalkozó fejezetében további részleteket is olvashat pedagógiai kínálatunkról, kezdve a különféle belépési kedvezményekkel és szervezési információkkal, folytatva az idei tanévre tervezett oktatási rendezvényekkel (két pedagógus nyílt nap, fesztiválok), a tematikus vezetésekkel és foglalkozásokkal, a pedagógusok számára kínált konzultációkkal, tanácsadással és képzésekkel, egészen az oktatási segédanyagokig és a pedagógusok munkáját segítő kiadványokig.