Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Több mint hatezren voltak a Sérült Gyermekek Napján 2013. szeptember 25.

Szeptember 23-án ismét megrendeztük a hagyományos Sérült Gyermekek Napját, amelyre minden évben az ÉFOÉSZ és az Állatkert közös programjaként került sor. A rendezvényen összesen 6599 fő vett részt. Az állatos, állatkerti látnivalók mellett színpadi programok és sok más érdekesség szórakoztatta a résztvevőket.

Dr. Persányi Miklós és Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkárHuszonkettedik alkalommal került megrendezésre a Sérült Gyermekek Napja. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös rendezvényét először 1992-ben szerveztük meg, azóta pedig minden évben, hagyományosan egy szeptemberi hétfőn különleges programokkal látjuk vendégül a fogyatékossággal élő gyermekeket, felnőtteket. Idén erre az eseményre szeptember 23-án került sor.

A program a hivatalos megnyitóval kezdődött, ahol többek között Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár, Szentes Tamás egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, valamint házigazdaként prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója szólt a résztvevőkhöz.

Radics Gigi is fellépettÖsszesen 6599 fő vett részt a Sérült Gyermekek Napja programjain. A sokféle állatkerti, állatos látnivaló, a Varázshegy programjai, a mentett állatokkal foglalkozó stand és az „Állatok akcióban" című bemutató mellett voltak színpadi programok és kézműves foglalkozások is. A színpadon fellépett Radics Gigi és Karda Beáta, mi több, voltak olyan előadások is, amikor a fogyatékossággal élő emberek mutattak be egymásnak különféle produkciókat. Ezek között akadt például jeltánc bemutató is. A programot tovább gazdagították a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának rendőrei, valamint az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesületének tagjai is. Aki akarta, kipróbálhatta a kézbilincset, sőt beülhetett a tűzoltó szerkocsi vezetőülésébe is.

Azon túl, hogy az Állatkert évente befogadja a Sérült Gyermekek Napját, számos más módon is igyekszünk segíteni a fogyatékossággal élő emberek életét. Egyrészt sokuknak jelentős mértékű belépési árkedvezményt kínálunk a fogyatékossággal élőket képviselő hat reprezentatív érdekvédelmi szervezettel kötött megállapodás alapján, kedvezményes partneri jegyekkel. Másrészt folyamatosan gondoskodunk a létesítmények akadálymentes megközelítéséről is. Ezen túlmenően a vakok és gyengénlátók részére Braille-írásos ismeretterjesztő, tájékoztató szövegeket, tapintható kisplasztikákat is elhelyeztünk az Állatkert több pontján.