Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Új elektromos kisautó 2014. január 30.

Új elektromos kisautó segíti az állatkerti dolgozók munkáját. A környezetbarát járműre az Opel Magyarország és a Fővárosi Állat-és Növénykert sok esztendős múltra visszatekintő együttműködése nyomán sikerült szert tenni. A jármű ezután a Varázshegy szállítási feladatait segít majd ellátni, az állatbemutatóban szereplő állatokat is ezzel fuvarozzák majd munkatársaink a bemutató helyszínére.

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója és prof. dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójaÁllatkertünk gyakori, rendszeres látogatói bizonyára felfigyeltek már arra, hogy a kert sétányain rendszeresen feltűnik néhány elektromos meghajtású jármű. Olyasfajta kocsik ezek, amelyeket eredetileg golfautónak kezdtek el használni. Már csaknem két évtizedes törekvésünk, hogy a kert üzemeltetésével kapcsolatos szállítási feladatokat – amit csak lehet – környezetbarát, elektromos meghajtású járművekkel lássunk el. E célból több ilyen szállítóeszközt is üzemeltetünk. Elektromos jármű szállítja az állatok takarmányát a központi konyhából az egyes állatházakhoz, de a kertészek, a karbantartó szakszolgálat, mi több, az állatorvosok is ilyen autókat használnak az Állatkert területén belül. A sok szállítási feladathoz képest azonban kevés ilyen járművünk volt, de a közelmúltban sikerült szert tennünk egy vadonatúj elektromos kisautóra.

A zsiráfmintás járművet az Opel Magyarország és a Fővárosi Állat- és Növénykert közötti, több esztendőre visszatekintő együttműködés nyomán sikerült beszerezni. A kisautót – egy rövid „csapatpróba" után – hivatalosan múlt csütörtökön vehettük használatba, hiszen Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója az ekkor megtartott sajtótájékoztatón adta át azt prof. dr. Persányi Miklósnak, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának. A jármű – amint az elejére ragasztott logóból is látszik – az Állatkerten belül a Varázshegy szállítási feladatait fogja majd ellátni. Például ezzel a kisautóval fuvarozzák majd az „Állatok akcióban" című bemutató szereplő állatait pihenőhelyükről az előadások helyszínére.