Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Új játszótér az ausztrál zónában 2015. október 26.

Ausztrál játszóteret alakítottunk ki az Ausztrálház, a Koalaház és a Vombatház közötti területen. A most átadott létesítmény olyan játéklehetőségeket kínál, amelyekhez kapcsolódóan a déli kontinens élővilágáról is sok mindent meg lehet tudni.

Az október 23-ával kezdődő hosszú hétvégén vehette használatba a nagyközönség az új ausztrál játszóteret. Az ausztrál zónában, az Ausztrálház, a Koalaház és a Vombatház szomszédságában kialakított korszerű, új játszótér a játszási lehetőségeken kívül az ismeretterjesztéshez is hozzájárul. A távolugrópályán ki-ki összemérheti képességeit az ausztrál levelibéka, a kis siklóerszényes, vagy éppen a Bennett-kenguru ugróteljesítményével, a homokozó mélyén rejtőző, ausztrál állatok koponyáiról mintázott, rögzített öntvények segítségével pedig egy őslénytani lelőhely feltárását is eljátszhatják a gyermekek. A játszótéren emellett lépten-nyomon megjelennek az ausztrál őslakók hagyományos díszítő művészetének motívumai.

A játszótér természetesen a legszigorúbb biztonsági, balesetvédelmi előírásoknak is megfelel, illetve TÜV tanúsítvánnyal is rendelkezik. A létesítmény teljes területéből 230 négyzetméternyi műfüves felülettel, 75 négyzetméternyi pedig korszerű gumi burkolattal készült. A más játszótereken szokásostól eltérően azonban a gumi burkolat nem egymás mellé tett gumilemezekből készült, hanem a többrétegű gumi burkolat a helyszínen, egyben lett kiöntve (a zúzottkő ágyon EPDM öntött gumi réteg, illetve azon egy szintén rugalmas, mosható, csiszolható kopóréteg került kialakításra). Mind a műfüves felület, mind a gumi burkolat vízáteresztő kivitelben készült.

A játszótér 10 millió forintos beruházás keretében, intézményi saját forrásból valósult meg.