Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Új vezetőség a Magyar Állatkertek Szövetsége élén 2021. július 20.

A közelmúltban tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Állatkertek Szövetsége. Az új elnök Gajdos László (Nyíregyháza), az alelnök dr. Sós Endre (Budapest), a szervezet titkára pedig Szabó Péter (Budakeszi) lett.

Nemrégiben került sor a Magyar Állatkertek Szövetsége tisztújító közgyűlésére, amelyen Gajdos Lászlót, a Nyíregyházi Állatpark igazgatóját a szakmai szervezet elnökévé, dr. Sós Endrét, a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi és állategészségügyi igazgatóját, illetve vezető állatorvosát alelnökké, Szabó Pétert, a Budakeszi Vadaspark ügyvezető igazgatóját pedig titkárrá választották meg.

Állatkertünk a gratuláció mellett elismeréséről és támogatásáról biztosítja a szervezet új vezetőségét, reményét fejezve ki a jövőbeli magas színvonalú szakmai munkára, együttműködésre.

A Magyar Állatkertek Szövetsége 1983-ban alakult a közösségi alapítású állatkertek szakmai szövetségeként, illetve az akkreditált állatkertek nemzetközi hálózatának nemzeti szintű szervezeteként. A szövetségnek jelenleg 13 tagja van szerte az országban. A Fővárosi Állat- és Növénykert, amely az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA), illetve az Állatkerti Világszövetségnek (WAZA) is tagja, már az alapítás óta részt vesz a Magyar Állatkertek Szövetségének munkájában.