Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ünnepi nyitvatartás 2017. december 21.

Állatkertünk az év minden napján nyitva tart, így az ünnepek alatt és a két ünnep között is – a szokásos téli rendnek megfelelően. Csupán december 24-én 31-én lesz érvényben rövidített nyitvatartás.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az év minden napján nyitva van. Nincs ez másként télen, s ezen belül a karácsonyi ünnepek idején, újévkor, illetve a karácsony és újév közötti időszakban sem. Az ünnepek alatt minden nap a szokásos téli nyitvatartási rendnek megfelelően várjuk a látogatókat, azaz reggel 9-kor nyitunk, és délután 4-ig kell elhagyni a kertet (az utolsó belépés délután 3-kor történik). Az állatházak naponta 10:00 és 15:30 között vannak nyitva.

A fenti rendhez képest csupán két kivételes nap lesz: december 24-e és december 31-e. Bár ezen a két napon is nyitva leszünk, a kertet – érthető okokból – a szokásosnál hamarabb zárjuk. Ezen a két napon tehát 12 óráig lehet belépni a kert területére, az állatházak 12:30-kor zárnak, a kert területét pedig 13 óráig kell elhagyni.

Aki az ünnepi időszakban keresi fel Állatkertünket, annak nemcsak a nálunk látható sokféle állatot és növényt, köztük a legutóbbi időkben született kisállatokat, például a kiselefántot, no és persze fűtött állatházainkat, beltéri, az időjárástól független bemutatóhelyeinket ajánljuk figyelmébe, hanem az állatkerti betlehemet is. A Japánkert szomszédságában felállított állatkerti betlehem fából faragott figuráit, így a szent család tagjait, a napkeleti bölcseket, a pásztorokat és az angyalokat Mónus Béla fafaragó művész alkotta meg magyar pásztorművészet hagyományait és formavilágát felhasználva. Az állatkerti betlehem figurái így nem a bibliai időkre jellemző öltözékben, hanem magyaros viselettel lettek kifaragva.