Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Utazó állatok 2022. október 28.

Az elmúlt napokban több állatszállításra is sor került. Voltak elutazók is, mint például Taiko, a jegesmedve, vagy az egyik cebui disznó és húsz flamingó is. De közben új állatok is érkeztek, akiket hamarosan be is mutatunk Nektek.

Ha egy állatkert egymagában próbálná valamelyik fajt szaporítani, előbb-utóbb nem lehetne elkerülni a rokontenyésztést. Ezért aztán a világ állatkertjei szorosan együttműködnek egymással, például azért, hogy mindig a megfelelő tenyészállatok kerülhessenek össze, még akkor is, ha egymástól aránylag messze eső állatkertekben élnek. Ez különösen a veszélyeztetett fajok szaporításánál fontos, ami kiemelt feladata a korszerű állatkerteknek. Persze ezzel együtt jár az is, hogy az állatok időnként egyik állatkertből a másikba utaznak, amit mindig gondosan meg is kell szervezni.

Az elmúlt néhány napon több ilyen állatszállítást is lebonyolítottunk. Például Taiko, a jegesmedve, aki az utóbbi két évet Állatkertünkben töltötte, nemrégiben egy franciaországi állatkertbe utazott. Jelenleg karbantartási munkákat végzünk a kifutón, arra készülve, hogy a közeljövőben egy másik jegesmedve költözik majd Budapestre.

Kiválóan szaporodó flamingóink közül tíz állat Győrbe, tíz pedig Veszprémbe utazott a múlt héten: ők mind a 2019-ben, 2020-ban, illetve 2021-ben kikelt fiatal flamingóink közül valók. A húsz állat talán soknak tűnik, de így is száznál több flamingónk maradt, hiszen nálunk látható az egyik legjobban szaporodó állatkerti rózsás flamingó kolónia Európában.

Remekül szaporodnak nálunk a kritikusan veszélyeztetett cebui disznók is: egy 2017-es születésű hím épp most utazott el Németországba, további két állat pedig Lengyelországba készül.

A sok állat elutazása abból is következik, hogy számos faj – köztük jó néhány veszélyeztetett is – kiválóan szaporodik Állatkertünkben, és a felcseperedett fiatalokat, mint jövőbeni tenyészállatokat, szívesen látják más európai állatkertekben. Persze hozzánk is érkeznek, érkeztek új állatok, őket hamarosan be is fogjuk mutatni Nektek. Érdemes lesz tehát a jövőben is figyelni a híreinket!

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.