Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Múltunk legendás állatai2017. augusztus 10.

Augusztus 9-én volt 151 éves az Állatkert. A születésnap alkalmából felidézzük néhány múltbéli legendás állatunk emlékét. Kristóf, a barnamedve, Jónás, a víziló, Sziám, az elefánt, Barry, a bernáthegyi, Picó, a póni és Teca az orrszarvú.

Mentett madarakat engedtünk szabadon2017. augusztus 2.

Tizenhárom védett és egy fokozottan védett madárfaj összesen 62 mentett egyedét engedtük szabadon a Hortobágy térségében, erre alkalmas élőhelyen, a helyi szakemberekkel együttműködve. A megmentett madarak együttes eszmei értéke 2,7 millió forint.

Vakációs kedvezmény nagyszülőknek és unokáknak2017. július 4.

Júliusban és augusztusban, a nyári vakáció idején 12 %-os extra kedvezményt kínáló nagyszülő + unoka páros jeggyel kedveskedünk azoknak a nagyszülőknek, akik unokájukkal keresik fel Állatkertünket.

A környezetbarát fűtés eredményei az Állatkertben2017. június 21.

2012-ben fejeződött be a termálvíz hőjét felhasználó innovatív fűtési rendszer kiépítése. Azóta öt teljes fűtési szezonon vagyunk túl, s ez idő alatt 3208 tonnával csökkentettük a légkörbe került szén-dioxid mennyiségét.

Áloméj szívbeteg gyermekeknek2017. június 12.

A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvánnyal együttműködve közel félszáz, családtagokkal érkező szívbeteg gyermeket láttunk vendégül a péntek este megtartott hagyományos „Áloméj az állatkertben” program keretében.

A magyar óriásnyúl – könyvbemutató az Állatkertben2017. április 12.

Kedden délelőtt Állatkertünkben került bemutatásra az a frissen megjelent, új ismeretterjesztő könyv, amely őshonos háziállataink egyikét, az Országgyűlés által nemzeti kinccsé nyilvánított magyar óriásnyulat ismerteti meg az olvasókkal.

Közlemény2017. április 11.

Hivatalos tájékoztatás

Szezonnyitás az állatmentésben2017. április 7.

Idei első "hazatelepítő" túránk során a Magyar Madármentő Alapítvány Mentőközpontjába tavalyi év második felében bekerült, a tél folyamán meggyógyított és megerősödött állatokat bocsátottunk szabadon.

A jegesmedvék veszélyeztetettsége2017. április 5.

Néhány hete Állatkertünk látogatói ismét láthatnak jegesmedvéket. Ennek kapcsán érdemes felidézni azokat a nehézségeket, amelyek a vadonbeli jegesmedve állományokat fenyegetik: ilyenek a környezetszennyezés, az éghajlatváltozás és az orvvadászat is.

Állatkerti kötetek a természetért2017. március 31.

Állatkerti kötetek a természetért című sorozatunk legújabb könyve, Kovács Zsolt Farkasok és kutyák című munkája hiánypótlónak számít. Nemcsak e fontos állatok zoológiájával, hanem védelmével és kultúrtörténetével is megismerteti az olvasót.