Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Megjelent az Állatvilág legújabb száma!2017. január 10.

Bővebb terjedelemben, változatlan áron jelent meg az Állatvilág magazin legújabb, január-februári száma.

Kétezer felett a mentett állatok száma2016. december 29.

Január elseje óta már több mint kétezer emberi segítségre szóló vadállatról gondoskodtunk. Vagyis mindenki másnál több madarat, kisemlőst és hüllőt mentünk, sőt, még a saját rekordunkat is megdöntöttük.

Boldog karácsonyt!2016. december 23.

Ünnepi kisfilmmel kívánunk kellemes karácsonyi ünnepeket minden barátunknak. És persze személyesen is várunk mindenkit, akin a karácsonyi programokat szívesen kibővítené egy állatkerti sétával.

Boldog karácsonyt!2016. december 22.

Állatkertünk az év minden napján, még az ünnepek alatt is várja a látogatókat. Csupán december 24-én és 31-én leszünk az ilyenkor szokásosnál egy kicsivel rövidebb ideig nyitva.

Megérkezett az egymilliomodik látogató2016. december 14.

Szombaton érkezett meg az Állatkertbe a 2016-os esztendő egymilliomodik látogatója. A nyolcéves Péteri Marcit, aki édesapjával Pilisszentlászlóról látogatott el hozzánk, prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója köszöntötte.

Díjat kaptak az év dolgozói2016. december 12.

A napokban adtuk át az év dolgozóit elismerő díjakat. A korábbi évek díjazottjaiból álló zsűri a gyűjteményi területről Benyó Károlyné kertésznek, a nem gyűjteményi területről pedig Mikó Mónika munkaügyi előadónak ítélte oda az elismerést.

Szárnyaló Przewalski-lovak2016. december 8.

A Budapesti Állatkert munkatársai ezúttal az utolsó nem háziasított vadló, a Przewalski-ló megmentésében közreműködtek. Így ismét bővült azon állatfajok köre, amely a szabad természetben történő sajnálatos kipusztulást követően, az állatkertek tevékenység

Állatkerti matuzsálemek2016. november 9.

Állatkerti körülmények között a legtöbb állat átlagos élettartama lényegesen hosszabb, mint a vadonban élő fajtársaké. Ebből adódóan nem ritkák a matuzsálemi korú állatok sem. A mi Állatkertünkben is akadtak, s akadnak ma is meglehetősen koros állatok.

Megjelent az Állatvilág magazin legújabb száma!2016. november 7.

Érdekességekben nincs hiány az Állatvilág magazin idei utolsó lapszámában sem.

„Fókuszban a Varázshegy” szakvezetés az „Uniós Fejlesztések Nyílt Napja 2016” rendezvénysorozat keretében2016. október 24.

Az Állatkert a közelmúltban számos Európai Unió által támogatott fejlesztést vitt sikerre. Éppen ezért csatlakozunk 2016. október 29-én az „Uniós Fejlesztések Nyílt Napja 2016” rendezvénysorozathoz.