Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

„Népszámlálás” az Állatkertben2017. január 19.

868 állatfaj 9160 egyedéről, illetve további 141 nem egyedileg nyilvántartott tenyészetről gondoskodunk. Ez az állatkertek világában kifejezetten fajgazdag gyűjteménynek számít, amely széles keresztmetszetet mutat az élővilág sokféleségéből.

Veszélyben a zsiráf?2017. január 14.

Persze nem a budapestiek, hanem a szabad természetben élő fajtársaik. A nálunk is látható Rothschild-zsiráfokból például csak 1671 egyed él a vadonban. Ezért is fontos az állatkerti szaporítás, s e téren a mi intézményünk különösen eredményes.

Elpusztult az egyik koala2017. január 12.

Szomorú hírt kell tudatnunk minden barátunkkal. Kedvencünket, Vobarát, a két koala egyikét szerda reggelre elveszítettük. Vobara minden különösebb előzmény nélkül került válságos állapotba, s erőfeszítéseink ellenére sem sikerült életben tartani.

Megjelent az Állatvilág legújabb száma!2017. január 10.

Bővebb terjedelemben, változatlan áron jelent meg az Állatvilág magazin legújabb, január-februári száma.

Kétezer felett a mentett állatok száma2016. december 29.

Január elseje óta már több mint kétezer emberi segítségre szóló vadállatról gondoskodtunk. Vagyis mindenki másnál több madarat, kisemlőst és hüllőt mentünk, sőt, még a saját rekordunkat is megdöntöttük.

Boldog karácsonyt!2016. december 23.

Ünnepi kisfilmmel kívánunk kellemes karácsonyi ünnepeket minden barátunknak. És persze személyesen is várunk mindenkit, akin a karácsonyi programokat szívesen kibővítené egy állatkerti sétával.

Boldog karácsonyt!2016. december 22.

Állatkertünk az év minden napján, még az ünnepek alatt is várja a látogatókat. Csupán december 24-én és 31-én leszünk az ilyenkor szokásosnál egy kicsivel rövidebb ideig nyitva.

Megérkezett az egymilliomodik látogató2016. december 14.

Szombaton érkezett meg az Állatkertbe a 2016-os esztendő egymilliomodik látogatója. A nyolcéves Péteri Marcit, aki édesapjával Pilisszentlászlóról látogatott el hozzánk, prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója köszöntötte.

Díjat kaptak az év dolgozói2016. december 12.

A napokban adtuk át az év dolgozóit elismerő díjakat. A korábbi évek díjazottjaiból álló zsűri a gyűjteményi területről Benyó Károlyné kertésznek, a nem gyűjteményi területről pedig Mikó Mónika munkaügyi előadónak ítélte oda az elismerést.

Szárnyaló Przewalski-lovak2016. december 8.

A Budapesti Állatkert munkatársai ezúttal az utolsó nem háziasított vadló, a Przewalski-ló megmentésében közreműködtek. Így ismét bővült azon állatfajok köre, amely a szabad természetben történő sajnálatos kipusztulást követően, az állatkertek tevékenység