Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Idén is lesz ZOO TÁBOR!2016. május 19.

Íme egy kis kedvcsináló Állatkertünk hivatalos nyári táborához.

Nálunk gyakoroltak a tűzoltók2016. május 17.

Gyakorlat teszi a mestert a katasztrófavédelemnél is! Ezért a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ az Állatkertben szervezett gyakorlatot, hogy elpróbálják, milyen tűzoltási és műszaki mentési feladatok adódhatnak az állattartó létesítményeknél.

Megjelent az Állatvilág legújabb száma2016. május 10.

Az Állatvilág magazin legfrissebb száma ismét érdekes olvasnivalókat kínál az állatbarátoknak.

Háború és forrongások2016. május 10.

Jubileumi cikksorozatunk tizenötödik részéből kiderül, hogyan vészelte át az Állatkert az első világháborút. Frontra behívott állatgondozók, tengeri hal nélkül maradt fókák és egy olasz származású állatgondozó, akit mindenki szeretett.

Az utolsó békeévek2016. május 5.

Jubileumi cikksorozatunk tizennegyedik részében az első világháború előtti utolsó békeéveket idézzük fel. Hévízen fürdőző elefánt, állatóvoda, Uttei apó és a norvégiai lappok, téli örömök a ródlipályán és a mozgó könyvtár szamár húzta kiskocsija.

A második megnyitás2016. április 28.

Jubileumi cikksorozatunk tizenharmadik részében azt meséljük el, hogy 1912-ben hogyan nyitotta meg ismét a kapuit az újjászületett Állatkert a három éven át tartó újjáépítést követően. Avatóbeszédek, földimalacok és kalapos dámák a régmúltból.

Kisfilm az állatkerti állatorvosok munkájáról – 1. rész2016. április 21.

Legújabb kisfilmünk egy olyan minisorozat első része, amelynek epizódjai az állatkerti állatorvosok egy átlagos munkanapjába engednek bepillantást. Ebben a részben Merlin, a 19 esztendős vörös vari vizsgálatát örökítettük meg.

A zsiráfok utazása2016. április 18.

Jubileumi cikksorozatunk tizenkettedik részében arról mesélünk, hogyan népesítették be állatokkal az 1909 és 1912 között átépített Állatkertet. Kötőféken vezetett zsiráfok a Podmaniczky úton, vízilovat költöztető elefánt és más érdekességek.

Tedzson város ajándéka az Állatkertben2016. április 15.

Április 8-án leplezték le azt a vidra szobrot, amelyet a dél-koreai Tedzson város ajándékozott Budapestnek. A vidrák fontos szerepet töltenek be az ázsiai ország élővilágában, a Tedzsoniak számára pedig a természettel való harmóniát jelképezik.

Gyermekvédelmi nap az Állatkertben2016. április 15.

Ötödik éve működik együtt az Állatkert a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekekért. Idén a gyermekvédelmi nap programjai mellett egy díjmentes belépésről szóló megállapodás aláírására is sor került.