Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Gyógyult madarakat engedtünk szabadon2016. június 3.

Május 31-én a váci Naszály-hegyen sor került a 2016. év első felében a mentőhelyre bekerült, legyengült vagy sérült madarak egy részének elengedésére.

Békéből háborúba2016. június 3.

Jubileumi cikksorozatunk tizennyolcadik részében a második világháború időszakára tekintünk vissza, felidézve az ostrommal foglalkozó, korábban megjelent három írásunkat is. Közelgő háború, bombázások, ostrom és 23 túlélő.

A Tbiliszi Állatkert munkatársait láttuk vendégül2016. június 2.

Talán sokan emlékeznek a híradásokból arra, amikor tavaly nyáron a Vere folyó áradása csaknem teljesen elmosta a Tbiliszi Állatkertet. Intézményünk akkor tett felajánlása nyomán a grúz kollégák csaknem két héten át tanulmányozták Állatkertünket.

Sikerek és fejlesztések2016. május 27.

Jubileumi cikksorozatunk tizenhetedik részében az 1930-as évek fejlesztéseit és jelentős szakmai eredményeit idézzük fel. Sikerek a jegesmedvék és a zsiráfok szaporításában, majmok és bauhaus építészet, Nadler-kerítés.

Béke inflációval2016. május 20.

Jubileumi cikksorozatunk tizenhatodik részében a 1920-as évek Állatkertjének világát idézzük fel. Ezermester állatgondozók, bölényvédelem, inflációra érzékeny elefántbika és az orangutánok, akiknek családnevük is volt.

Idén is lesz ZOO TÁBOR!2016. május 19.

Íme egy kis kedvcsináló Állatkertünk hivatalos nyári táborához.

Nálunk gyakoroltak a tűzoltók2016. május 17.

Gyakorlat teszi a mestert a katasztrófavédelemnél is! Ezért a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ az Állatkertben szervezett gyakorlatot, hogy elpróbálják, milyen tűzoltási és műszaki mentési feladatok adódhatnak az állattartó létesítményeknél.

Megjelent az Állatvilág legújabb száma2016. május 10.

Az Állatvilág magazin legfrissebb száma ismét érdekes olvasnivalókat kínál az állatbarátoknak.

Háború és forrongások2016. május 10.

Jubileumi cikksorozatunk tizenötödik részéből kiderül, hogyan vészelte át az Állatkert az első világháborút. Frontra behívott állatgondozók, tengeri hal nélkül maradt fókák és egy olasz származású állatgondozó, akit mindenki szeretett.

Az utolsó békeévek2016. május 5.

Jubileumi cikksorozatunk tizennegyedik részében az első világháború előtti utolsó békeéveket idézzük fel. Hévízen fürdőző elefánt, állatóvoda, Uttei apó és a norvégiai lappok, téli örömök a ródlipályán és a mozgó könyvtár szamár húzta kiskocsija.