Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

A második megnyitás2016. április 28.

Jubileumi cikksorozatunk tizenharmadik részében azt meséljük el, hogy 1912-ben hogyan nyitotta meg ismét a kapuit az újjászületett Állatkert a három éven át tartó újjáépítést követően. Avatóbeszédek, földimalacok és kalapos dámák a régmúltból.

Kisfilm az állatkerti állatorvosok munkájáról – 1. rész2016. április 21.

Legújabb kisfilmünk egy olyan minisorozat első része, amelynek epizódjai az állatkerti állatorvosok egy átlagos munkanapjába engednek bepillantást. Ebben a részben Merlin, a 19 esztendős vörös vari vizsgálatát örökítettük meg.

A zsiráfok utazása2016. április 18.

Jubileumi cikksorozatunk tizenkettedik részében arról mesélünk, hogyan népesítették be állatokkal az 1909 és 1912 között átépített Állatkertet. Kötőféken vezetett zsiráfok a Podmaniczky úton, vízilovat költöztető elefánt és más érdekességek.

Tedzson város ajándéka az Állatkertben2016. április 15.

Április 8-án leplezték le azt a vidra szobrot, amelyet a dél-koreai Tedzson város ajándékozott Budapestnek. A vidrák fontos szerepet töltenek be az ázsiai ország élővilágában, a Tedzsoniak számára pedig a természettel való harmóniát jelképezik.

Gyermekvédelmi nap az Állatkertben2016. április 15.

Ötödik éve működik együtt az Állatkert a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekekért. Idén a gyermekvédelmi nap programjai mellett egy díjmentes belépésről szóló megállapodás aláírására is sor került.

Kősziklahegy épül2016. április 11.

Jubileumi cikksorozatunk tizenegyedik részében az 1909 és 1912 között lezajlott átépítésről mesélünk. Például arról, milyen volt a struccok régi háza, vagy hogy miként épült a Nagyszikla, és hogy miért kellett disznószőrt keverni a cementhabarcsba.

Megnyílt a kínai fényvarázs az Állatkertben2016. április 8.

Vízigesztenye tánccal és hagyományos kínai oroszlántánccal vette kezdetét a kínai fényvarázs az Állatkertben. A hivatalos megnyitó április 7-én volt, másnap este pedig már a nagyközönség is megcsodálhatta a színpompás lampionok sokaságát.

Mentett állatokat engedtünk szabadon2016. április 1.

A mentő tevékenység legszebb része, amikor az arra alkalmas mentett állatokat visszajuttatjuk a természetbe. Kedden gólyákat, sünöket, denevéreket és mocsári teknősöket engedtünk szabadon a Hortobágyi Nemzeti Park védett területén.

Terv az Állatkert megújítására2016. március 30.

Jubileumi cikksorozatunk tízedik részéből kiderül, hogyan határozta el 1907-ben a főváros az intézmény teljes megújítását, hogy milyen elvek alapján jelölték ki az egyes állatházak helyét, és hogy mit lehetett tenni a vasúti gőzvontatás füstje ellen.

Szezonnyitás az Állatkertben2016. március 24.

Megkezdődött a szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A hivatalos szezonnyitón főigazgatónk a legújabb kölykökről és fiókákról, a szezon programjairól, illetve a jubileumi emlékévvel kapcsolatos tervekről is tájékoztatta a nyilvánosságot.