Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Újra szakmai alapokon2016. június 16.

Jubileumi cikksorozatunk huszadik részében a kert 1956-ban kezdődött új korszakának első éveit idézzük fel. Miért olvasták sokan 200-nak a neonbetűs „Zoo” feliratot? Miért tettek üvegfalakat a majmok és a látogatók közé? Írásunkból ez is kiderül.

Az Állatkert a legjobb márkák között2016. június 10.

Superbrands kitüntetést kapott a Fővárosi Állat- és Növénykert. A legkiválóbb hazai márkákat elismerő díjat egy független szakemberekből álló, huszonkét tagú tagú testület ítélte oda intézményünknek.

Újjáépítés a háború után2016. június 9.

Jubileumi sorozatunk tizenkilencedik részében a második világháború utáni újjáépítés korszakát idézzük fel. Cipész-igazgató, Sztálin születésnapjára átadott Pálmaház, „imperialista” akváriumi tükörüveg és más érdekességek.

Gyógyult madarakat engedtünk szabadon2016. június 3.

Május 31-én a váci Naszály-hegyen sor került a 2016. év első felében a mentőhelyre bekerült, legyengült vagy sérült madarak egy részének elengedésére.

Békéből háborúba2016. június 3.

Jubileumi cikksorozatunk tizennyolcadik részében a második világháború időszakára tekintünk vissza, felidézve az ostrommal foglalkozó, korábban megjelent három írásunkat is. Közelgő háború, bombázások, ostrom és 23 túlélő.

A Tbiliszi Állatkert munkatársait láttuk vendégül2016. június 2.

Talán sokan emlékeznek a híradásokból arra, amikor tavaly nyáron a Vere folyó áradása csaknem teljesen elmosta a Tbiliszi Állatkertet. Intézményünk akkor tett felajánlása nyomán a grúz kollégák csaknem két héten át tanulmányozták Állatkertünket.

Sikerek és fejlesztések2016. május 27.

Jubileumi cikksorozatunk tizenhetedik részében az 1930-as évek fejlesztéseit és jelentős szakmai eredményeit idézzük fel. Sikerek a jegesmedvék és a zsiráfok szaporításában, majmok és bauhaus építészet, Nadler-kerítés.

Béke inflációval2016. május 20.

Jubileumi cikksorozatunk tizenhatodik részében a 1920-as évek Állatkertjének világát idézzük fel. Ezermester állatgondozók, bölényvédelem, inflációra érzékeny elefántbika és az orangutánok, akiknek családnevük is volt.

Idén is lesz ZOO TÁBOR!2016. május 19.

Íme egy kis kedvcsináló Állatkertünk hivatalos nyári táborához.

Nálunk gyakoroltak a tűzoltók2016. május 17.

Gyakorlat teszi a mestert a katasztrófavédelemnél is! Ezért a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ az Állatkertben szervezett gyakorlatot, hogy elpróbálják, milyen tűzoltási és műszaki mentési feladatok adódhatnak az állattartó létesítményeknél.