Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Csempészett kecskerákok mentése2019. október 7.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai múlt hónapban 91 védett kecskerákra bukkantak egy külföldi gépjármű utánfutójában az M5-ös autópályán. A lefoglalt állatokat szakértő munkatársaink vették gondjaikba.

Együttműködés a mentett vadállatokért2019. október 3.

Új bemutató mentőközpont, férőhelyek a mentett állatoknak, úgy gyógyászati és diagnosztikai eszközök, nemzetközi konferencia és tapasztalatcsere – csak néhány példa, mi minden valósult meg a ZOO4NAT program keretében a mentett állatokért.

Nincs gorilla a szertárban?2019. szeptember 24.

Nincs az az érdekes tanóra vagy óvodai foglalkozás, amelyik felérne egy állatkerti látogatással! Élőben látni és megtapasztalni az élővilág sokféleségét nagyszerű élmény, és pedagógiai szempontból is igen hatékony módja az ismeretszerzésnek.

Huszonyolcadszorra is Sérült Gyermekek Napja2019. szeptember 17.

Nyolcezer fogyatékossággal élő gyermeknek és fiatalnak szereztünk egy újabb szép napot a hétfői Sérült Gyermekek Napján, amelyet az ÉFOÉSZ-szel közösen 1992 óta minden év szeptemberében megszervezünk.

Kerecsensólyom mentés összefogással2019. szeptember 2.

Félixnek, a fészekből kizuhant kerecsensólyomnak mindkét lába törött volt, amikor hozzánk került, ám sikerült teljesen rendbe hozni, és a teljesen felgyógyult madár azóta már vissza is került természetes élőhelyére.

Góréson tanulnak repülni a nálunk kikelt gólyák2019. augusztus 16.

Mentett gólyáink egy részét ugyan már nem lehet szabadon engedni, de nálunk kikelt fiókáikat igen. Idén öt fióka cseperedett fel náluk, a Nagy-tavon és a Margitszigeti Kisállatkertben, és most már repülni tanulnak a hortobágyi Górés-tanyán.

43 mentett madár térhetett vissza a természetbe2019. augusztus 2.

Az állatok sérülten, legyengülve, illetve elárvult fiókaként kerültek be hozzánk, de hála állatorvosainknak, és bemutató mentőközpontunk, a Sünispotály dolgozóinak, most már emberi segítség nélkül is tudnak boldogulni.

Megérkezett az ötszázezredik látogatónk2019. július 18.

A négyéves Flóra lett Állatkertünk idei ötszázezredik látogatója. A gödöllői kislány Székelyföldön élő keresztszüleivel együtt érkezett hozzánk, és egy 4 évszakos bérletet kapott ajándékba, amelyet ő és egy felnőtt kísérő vehet igénybe.

A Kajla útlevéllel kedvezmény is jár!2019. július 4.

A Budapesti Állatkert is örömmel csatlakozott a Kajla pecsételőhelyek sorába. A pecsételés az Állatkert infopavilonjában, valamint a Holnemvolt Vár bejáratánál lehetséges.

Sorban állás nélkül, okostelefonnal is lehet jegyet váltani2019. július 4.

Mostantól a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer applikációjával is lehet jegyet váltani az Állatkertbe, ami egyszerű, gyors és kényelmes megoldás plusz költség nélkül. Látnivalóból, programból és élményből pedig igazán nincs hiány nálunk.