Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Beszámoló a 2019-es szakmai munkáról2020. február 25.

Elkészült a Fővárosi Állat- és Növénykert 2019. évi szakmai munkáját és legfontosabb eredményeit bemutató éves beszámoló, amely PDF formátumban honlapunkról is letölthető.

Távozik székéből az Állatkert főigazgatója2020. február 21.

Persányi professzor, az Állatkert főigazgatója március 1-től lemondott magasabb vezetői megbízásáról. A távozó vezető arról tájékoztatta Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy egészsége az utóbbi időben megromlott, ezért döntött a lemondás mellett.

Ugrás a vadonba2020. január 29.

Pár képkocka erejéig meg tudjuk mutatni, hogy is történ a három mentett vadmacska testvér közül a leggyámoltalanabbik szabadon engedése a szoktató ketrecből, amelyet a nemzeti parki szakemberek egy titkos helyen állítottak fel.

Együttérzünk a bajban a Krefeldi Állatkerttel2020. január 2.

A Fővárosi Állat- és Növénykert együttérzését fejezi ki a Krefeldi Állatkertben történt, számos állat fájdalmas pusztulását okozó tűzeset miatt, és felajánlja szakmai segítségét a németországi állatkertnek.

Kisfilm a 2019-es év mentett állatairól2019. december 26.

Idén is csaknem kétezer segítségre szoruló állatot mentettek munkatársaink. Legújabb kisfilmünkben be is mutatunk közülük néhányat, de a Sünispotályban látogatóink személyesen is találkozhatnak védenceinkkel.

Nemzetközi eszmecsere a hangyászsünökről2019. november 27.

Nemrégiben Állatkertünk volt a házigazdája annak a nemzetközi szakmai találkozónak, amely a hangyászsünök állatkerti tartásával foglalkozott. A workshop nem véletlenül volt nálunk, hiszen idén sikeresen szaporítottuk ezeket a különleges állatokat.

A legritkább hazai gerinces védelmében2019. november 22.

Két évtizede veszünk részt a rákosi vipera védelmét szolgáló együttműködésben. Most egy új uniós LIFE program keretében partnereinkkel azon dolgozunk, hogy e csak hazánkban honos hüllő néhány száz egyedből álló népessége 2025-re 50 %-kal növekedjen.

Ilyen volt a vadmacskák elengedése2019. november 20.

Múlt héten már írtunk az elárvult kölyökként még a nyáron hozzánk került vadmacskák sikeres rehabilitációjáról és arról, hogy szabadon is engedtük őket az észak-somogyi Nagy-Berekben. Itt van pár kép, amit az elengedésükkor készítettünk.

A PET-palackok kitiltásától a termálhő alapú fűtésig2019. november 14.

Termálhő alapú fűtés, csapadékvíz hasznosítása, PET-palackok száműzése, búzakorpából préselt tányérok az étteremben… Felsorolni is nehéz az elmúlt években Állatkertünkben megvalósult környezetbarát fejlesztéseket.

Visszatértek a természetbe az elárvult vadmacska kölykök2019. november 12.

Három elárvult vadmacska kölyök kapott második esélyt. Az elmúlt hónapokban munkatársaink gondoskodtak róluk, most pedig visszakerültek a természetbe.