Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Az év dolgozói 2015-ben2015. december 7.

Az évzáró intézményi értekezleten hirdették ki, hogy ki lett az év dolgozója. A gyűjteményi területen dolgozók közül Feigl Anita kertész, a nem gyűjteményi területen dolgozók közül pedig Bodó Mária pénzügyi csoportvezető vehette át az elismerést.

Szól a rádió!2015. december 1.

Kilencven éve szól a rádió Magyarországon. A Magyar Rádió ugyanis 1925. december elsején kezdte meg a műsorok rendszeres sugárzását. Mi köze ehhez az Állatkertnek? Például az, hogy az első adásba került koncerteket intézményünkben rögzítették.

Egzotikus állatok magyar nevei2015. november 13.

November 13-án ünnepeljük a magyar nyelv napját. Ez alkalomból készítettünk egy rövid áttekintés arról, hogy hogyan is kaptak magyar nevet a különféle egzotikus állatfajok, amelyeknek eredetileg nem volt magyar elnevezése.

A MÁSZ felfüggesztette a Pécsi Állatkert tagságát2015. november 6.

A Pécsi Állatkertben történt állatkiszabadulás, illetve a megszökött farkas lelövése kapcsán a Magyar Állatkertek Szövetsége az ezzel kapcsolatos hatósági eljárások lefolytatásáig felfüggesztette a Pécsi Állatkert tagságát.

Mi van a Nagy-tó alján?2015. november 5.

Medertisztítási munkálatok miatt néhány hétre leengedtük a Nagy-tó vizét. A leengedéskor biztonságba helyeztük a tóban élő állatokat, de találtunk egyebet is. Például beejtett okostelefont, szemüveget, gyermekjátékot, sőt visszapillantó tükröt is.

Tudomány az Állatkertben2015. november 4.

Tegnap, november 3-án volt a magyar tudomány ünnepe. A jeles eseményt honlapunk legújabb cikkével köszöntjük, amely azt mutatja be az olvasónak, hogy a tudomány milyen szerepet tölt be Állatkertünk életében.

Új játszótér az ausztrál zónában2015. október 26.

Ausztrál játszóteret alakítottunk ki az Ausztrálház, a Koalaház és a Vombatház közötti területen. A most átadott létesítmény olyan játéklehetőségeket kínál, amelyekhez kapcsolódóan a déli kontinens élővilágáról is sok mindent meg lehet tudni.

Megérkezett az egymilliomodik látogató2015. október 22.

Állatkertünk főigazgatója fogadta az idei év egymilliomodik látogatóját. A 11 éves Menyhárt Gellért húgával és édesanyjával érkezett hozzánk csütörtök délelőtt. Ajándékokkal, testközelből megismerhető állatokkal vártuk őket.

Shirwane sajnos örökre elaludt2015. október 22.

A nőstény oroszlánjainknál altatásban végzett rutin beavatkozás után az egyik állat sajnos nem ébredt fel. Nagy ritkán még a legnagyobb gondosság mellett is óhatatlanul előfordul ilyen eset, amely látogatót és állatkerti dolgozót egyaránt elszomorít.

Az Állatkert számokban2015. október 20.

A statisztikai világnap alkalmából csokorba szedtük az Állatkert legfontosabb, legérdekesebb számait. Cikkünkből kiderül, hogy hány látogató volt a kezdetek óta, és hogy hány kilós a legsúlyosabb és hány éves a legidősebb állatunk.