Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Tizenhárom év a Margitszigeten2015. október 16.

2002-ben újíttatta fel a főváros a Margitszigeti Kisállatkertet, s adta intézményünk kezelésébe. A megújult kert átadására október 16-án, vagyis éppen tizenhárom esztendeje került sor. Jelenleg 24 faj 145 egyede látható ezen a bemutatóhelyen.

Európa élmezőnyében az Állatkert2015. október 15.

Európa vezető állatkertjeinek élmezőnyébe tartozik a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ez derül ki Anthony Sheridan felméréséből. A legjobb európai kertek rangsorát rendszeresen összeállító üzletember szeptember 29-én Állatkertünkben tartott előadást.

Urbanisztikai fórum az állatkert fejlesztéséről2015. október 7.

Az állatkert fejlesztési elképzeléseiről szóló tájékoztatás és párbeszéd részeként pénteken a Magyar Urbanisztikai Társaság tagjainak tartottunk fórumot, amelyen bemutattuk a kert kibővült területére tervezett fejlesztési programokat.

190 éve született Xántus János2015. október 5.

A világjáró Xántus János, akit az állatkert alapítási eszméjének úttörőjeként tartunk számon, 1825. október 5-én született. Születésének 190. évfordulója alkalmából röviden megemlékezünk e nagyszerű tudós és utazó kalandos életútjáról.

Közlekedésbiztonsági vetélkedő az Állatkertben2015. szeptember 25.

Állatkertünk volt a házigazdája szeptember 25-én az ORFK és az OBB által, számos partnerszervezet részvételével szervezett KRESZ-szafari 2015 közlekedésbiztonsági vetélkedőnek. A tudáspróbán mintegy 250 általános iskolás gyermek vett részt.

Zebraavatás az Állatkerti körúton2015. szeptember 25.

Megújult az Állatkerti körút három kijelölt gyalogos-átkelőhelye. Az Állatkert kreatív ötlete és a BKK közlekedésbiztonsági fejlesztései nyomán mind a gyalogosok, mind az autósok számára biztonságosabbá váltak a gyalogos-átkelőhelyek.

Állatkertünk és a régi magyar háziállatok2015. szeptember 22.

A szerdán kezdődő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, azaz az OMÉK kapcsán néhány szóban érdemes felidézni, milyen szerepe volt Állatkertünknek az őshonos magyar háziállatfajták megmentésében és fenntartásában.

Közel hatezren voltak a Sérült Gyermekek Napján2015. szeptember 18.

Szeptember 14-én hétfőn tartottuk meg a XIV. Sérült Gyermekek Napját az ÉFOÉSZ-szel közösen. A rendezvényen közel hatezren vettek részt, számos program, színpadi fellépők sokasága és különleges állatbemutató várta a fogyatékkal élő embereket.

Tanévkezdés az Állatkertben is2015. szeptember 3.

Szeptember elejével nemcsak az iskolákban, hanem az Állatkertben is elkezdődik a tanév. Intézményünk ilyenkor az összes fővárosi óvodának, illetve általános és középiskolának eljuttatja pedagógiai programkínálatát.

Kétmilliomodik látogató a Varázshegyben2015. augusztus 24.

A Varázshegy 2012-es megnyitása óta kétmillió látogatót fogadott. A kétmilliomodikként érkező Szarvas család pénteken kereste fel a Nagyszikla belsejében kialakított bemutatóhelyet. A Győrből érkezett négytagú családnak egy kis meglepetéssel kedveskedtünk.