Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Újjászületett az ellopott orrszarvú szobor2015. július 21.

Újraöntettük a májusban ellopott orrszarvú szobrot. Az eredeti sajnos nem került meg, de Székely Kata szobrászművész és Sprencz Jenő szoboröntő mester önzetlen felajánlásának köszönhetően a különleges alkotás újjá tudott születni.

Városnézésen volt a kalandvágyó tukán2015. július 16.

Péntektől hétfőig nem kevés programot adott munkatársainknak Tuki, a Pálmaház nagycsarnokában lakó fehértorkú tukán. A kalandvágyó madár ugyanis még csütörtökön kereket oldott, és nemcsak az Állatkertet, hanem a Szondi utca környékét is felfedezte. Munkatársaink többek között hangszórón lejátszott tukánhanggal csalogatták az állatot. Végül vissza is jött, és rendben be is fogtuk, de amíg ez sikerült, történt néhány kalandos esemény. Az például normális, hogy a befogó csapat állatorvosánál egy altatópuska van, de a követségi negyedben ez azért adhat okot félreértésekre.

Herman Ottó és az Állatkert2015. június 26.

A mai napon lenne 180 éves Herman Ottó, az utolsó magyar polihisztor, akinek természetesen az Állatkerttel is volt kapcsolata. 1885-ben például az Állatkertben állították ki a nagyszerű tudós és ismeretterjesztő halászati gyűjteményét.

Ellopták a látássérülteknek készült orrszarvú szobrot az Állatkertből2015. május 23.

Kedves barátaink!<br> Segítséget kérünk! Döbbenten fedeztük fel, hogy az Állatkertet sem kímélik már a vandálok, a napokban eltulajdonították a képen látható orrszarvú szobrot.

Állatkerti Állat-egészségtani Tanszék alakul2015. május 21.

Az Állatkertbe kihelyezett Állatkerti Állat-egészségtani Tanszék alakul a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. Az erről szóló megállapodást ma délután írta alá a kar dékánja és intézményünk főigazgatója.

Franci, a városba tévedt hód2015. május 13.

Hétfőn reggel egy hódot találtak a XVII. kerületben, a Pesti úton. Az állat csakhamar Állatkertünk mentőhelyére került, ám mivel kondíciója és egészségi állapota is kielégítő, hamarosan vissza fogjuk engedni a szabad természetbe.

Mentett állatokat engedtünk szabadon2015. május 8.

A szép idő beköszöntével a múlt héten végre sor kerülhetett az idei első szabadon engedésre. Mentett mocsári teknősöket, kuvikot és füleskuvikot, valamint sünöket juttattunk vissza egy számukra alkalmas élőhelyen, Pilisszentiván szomszédságában.

„Szamóca projekt” az Állatkertben2015. május 5.

Gyerekkertész Pályázat

Kapunyitás 70 éve2015. április 29.

Budapest második világháborús ostroma után 1945. május 1-én nyitotta meg ismét kapuit az Állatkert. Állat ugyan nem sok volt benne, hiszen a harcokat mindössze 23 jószág élte túl, újabbak beszerzésére pedig minimális volt a lehetőség.

A címlapon Magyarország „nagymacskája”2015. április 29.

Az Állatvilág magazin legújabb, május-júniusi számának nyitó cikke a már hazánkban is megtelepedett hiúzt mutatja be.