Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Stratégiai együttműködés a MAVIR-ral2015. április 23.

Madárvédelmi együttműködésbe kezd Állatkert által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. Ennek keretében a MAVIR hárommillió forinttal támogatja alapítványunk tevékenységét.

Budapesti Gyermekvédelmi Nap az Állatkertben2015. április 2.

Több száz gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermeket láttunk vendégül március 30-án hétfőn a Budapesti Gyermekvédelmi Nap alkalmából. A „Márciusban nefelejcs” programsorozat részeként megtartott rendezvénynek negyedik alkalommal voltunk házigazdái.

Állatorvosi konferencia2015. április 2.

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társasága éves konferenciáját, amelynek most is Állatkertünk adott otthont. Az előadások jelentős része szaporodásbiológiai vonatkozású kérdésekkel foglalkozott.

Energiahatékony Vállalat díjat kapott az Állatkert2015. március 16.

Március 6-án, az energiahatékonyság világnapján vehette át Állatkertünk az Energiahatékony Vállalat díjat. Az elismerést intézményünk a termálhővel való földgáz kiváltást szolgáló programmal érdemelte ki. Díjat kapott egyik munkatársunk is.

Megjelent az Állatvilág magazin legújabb száma!2015. március 10.

Megjelent az Állatvilág, az Állatkert és a Magyar Természettudományi Múzeum közös magazinjának legújabb száma, amelyben minden állatbarát talál magának érdekes olvasnivalót. Írásunkban a legfrissebb lapszám tartalmából kínálunk ízelítőt.

Köszöntő a „koala ősbemutatón”2015. március 10.

Március 5-én délután tartottuk meg a koalák „ősbemutatóját”, s ekkor került hivatalos átadásra az új Koalaház, illetve Koalakert is. Az eseményről szóló rövid beszámoló és a főpolgármester úr köszöntője itt olvasható.

Egyedülálló játszótér és tanösvény készül az Állatkertben2015. március 3.

A megújuló energiaforrásokat és a környezetbarát energiatermelést bemutató játszótér, illetve tanösvény készül Állatkertünkben. A megvalósításra 100.000 euró támogatást nyertünk el a Német Szövetségi Környezetvédelmi Alaptól.

Kisfilm Ikinyáról2015. március 3.

A január 31-én született zsiráfborjút gondozóink sikeresen összeszoktatták a csapat többi tagjával, s többször járt már a kifutón is. Bár a legfőbb tápláléka még sokáig a zsiráftej marad, az etetővályú tartalma is komolyan érdekli.

Mérgezésgyanús parlagi sasok2015. február 19.

A parlagi sasok magyarországi állományát kritikusan érintő sas mérgezésekről tartottunk ma sajtótájékoztatót a Margitszigeten. Azért ott, Mert a Margitszigeti Kisállatkert fontos eleme madármentő tevékenységünknek.

Nyíltnak a virágok az Állatkertben2015. február 12.

Állatkertünk parkjában már most gyönyörködhetünk a legkorábban nyíló virágokban. A legelső hóvirágok január közepén bújtak elő, s mostanra már egész sokat lehet látni belőlük. A napokban az első néhány szál téltemető is szirmot bontott.