Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

Hírek, események

Gyógyulófélben a mérgezett parlagi sas2014. december 12.

Várhatóan teljesen felgyógyul a Békés megyében múlt héten talált, mérgezett parlagi sas. A fokozottan védett ragadozó madár szervezete jól reagált a kezelésre, s a jövő héten várhatóan szabadon is engedhetjük megtalálási helye közelében.

Prima Primissima Díjat kapott az Állatkert2014. december 8.

Állatkertünk kapta az idei Prima Primissima Díjat magyar oktatás és köznevelés kategóriában. A rangos elismerést intézményünk nevében prof. dr. Persányi Miklós főigazgató vette át a péntek este tartott díjkiosztó gálán a Művészetek Palotájában.

Nyerjen az Állatkert!2014. december 2.

Csütörtök reggelig lehet szavazni a Prima Primissima közönségdíjára, amelynek jelöltjei között ott van Állatkertünk is. Ha Ön úgy gondolja, intézményünk érdemes a közönségdíjra, kérjük, tiszteljen meg bennünket szavazatával!

Hilda emlékére2014. november 18.

Csütörtökön elpusztult Hilda, Állatkertünk matuzsálemi korú sziamang nősténye. Az 1987-ben érkezett állat 45 éves volt, ami majdnem kétszerese a vadonban élő sziamangok átlagos élettartamának. Cikkünkben sokunk kedvencére emlékezünk.

Új festmények a Dózsa György úti kerítésfalon2014. november 13.

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület segítségével újult meg az Állatkert Dózsa György úti kerítésfala. A kerítésre került alkotásokat, amelyeket naponta százezernyi közlekedő láthat, október 30-án mutattuk be a nagyközönségnek.

Még egy hónapig szavazhatsz ránk!2014. november 4.

Még egy hónapon át van lehetőség szavazni az idei Prima Primissima díj díjazottaira. Állatkertünk magyar oktatás és köznevelés kategóriában került a jelöltek közé. Ha egyetértesz intézményünk céljaival, kérjük, tisztelj meg a szavazatával!

Mi újság az Állatkertben? - Megjelent az Állatvilág legújabb száma!2014. november 4.

Az Állatvilág ismeretterjesztő magazin nagy népszerűségnek örvend az állatbarátok és az Állatkert látogatóinak körében. A legújabb, november-decemberi lapszám kiemelt témája a hamarosan Budapestre érkező koalák mindennapi életének bemutatása.

Mittelholcz Dóra emlékére2014. október 30.

A Fővárosi Állat- és Növénykert megrendüléssel értesült Mittelholcz Dóra újságíró haláláról. Dóra – akinek munkáját 2006-ban Zooscar-díjjal ismertük el – csaknem másfél évtized alatt több száz írásban számolt be Állatkertünk aktuális híreiről.

Állatok a könyvtárban2014. október 22.

Múlt vasárnap több állatunk a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában vendégeskedett. A két- és négylábú jószágok természetesen nem olvasási szenvedélyüknek hódoltak, hanem egy száz éves együttműködés hagyományát elevenítették fel.

EAZA: "Káprázatos éves konferencia Budapesten"2014. október 8.

Az EAZA (Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége) éves konferenciája 2014. október 23-27. között került megrendezésre a Budapesti Állatkert szervezésében.