Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Állatkerti Állat-egészségtani Tanszék alakul2015. május 21.

Az Állatkertbe kihelyezett Állatkerti Állat-egészségtani Tanszék alakul a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. Az erről szóló megállapodást ma délután írta alá a kar dékánja és intézményünk főigazgatója.

Franci, a városba tévedt hód2015. május 13.

Hétfőn reggel egy hódot találtak a XVII. kerületben, a Pesti úton. Az állat csakhamar Állatkertünk mentőhelyére került, ám mivel kondíciója és egészségi állapota is kielégítő, hamarosan vissza fogjuk engedni a szabad természetbe.

Mentett állatokat engedtünk szabadon2015. május 8.

A szép idő beköszöntével a múlt héten végre sor kerülhetett az idei első szabadon engedésre. Mentett mocsári teknősöket, kuvikot és füleskuvikot, valamint sünöket juttattunk vissza egy számukra alkalmas élőhelyen, Pilisszentiván szomszédságában.

„Szamóca projekt” az Állatkertben2015. május 5.

Gyerekkertész Pályázat

Kapunyitás 70 éve2015. április 29.

Budapest második világháborús ostroma után 1945. május 1-én nyitotta meg ismét kapuit az Állatkert. Állat ugyan nem sok volt benne, hiszen a harcokat mindössze 23 jószág élte túl, újabbak beszerzésére pedig minimális volt a lehetőség.

A címlapon Magyarország „nagymacskája”2015. április 29.

Az Állatvilág magazin legújabb, május-júniusi számának nyitó cikke a már hazánkban is megtelepedett hiúzt mutatja be.

Stratégiai együttműködés a MAVIR-ral2015. április 23.

Madárvédelmi együttműködésbe kezd Állatkert által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. Ennek keretében a MAVIR hárommillió forinttal támogatja alapítványunk tevékenységét.

Budapesti Gyermekvédelmi Nap az Állatkertben2015. április 2.

Több száz gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermeket láttunk vendégül március 30-án hétfőn a Budapesti Gyermekvédelmi Nap alkalmából. A „Márciusban nefelejcs” programsorozat részeként megtartott rendezvénynek negyedik alkalommal voltunk házigazdái.

Állatorvosi konferencia2015. április 2.

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társasága éves konferenciáját, amelynek most is Állatkertünk adott otthont. Az előadások jelentős része szaporodásbiológiai vonatkozású kérdésekkel foglalkozott.

Energiahatékony Vállalat díjat kapott az Állatkert2015. március 16.

Március 6-án, az energiahatékonyság világnapján vehette át Állatkertünk az Energiahatékony Vállalat díjat. Az elismerést intézményünk a termálhővel való földgáz kiváltást szolgáló programmal érdemelte ki. Díjat kapott egyik munkatársunk is.