Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

A romokból újjászülető Állatkert2015. január 27.

Hetven éve volt Budapest, és benne az Állatkert második világháborús ostroma. Háromrészes megemlékező cikksorozatunkkal az akkori idők történéseit elevenítjük fel. Mostani – befejező – írásunkban – az ostromot követő újjáépítésről esik szó.

Állatkertünk a német Tiergarten magazinban2015. január 26.

„Azt kívánjuk az Állatkertnek, hogy még sok ilyen magas színvonalú fejlesztésre nyíljon lehetősége.” Ezzel a gondolattal zárul a német Tiergarten magazin hasábjain megjelent cikk, amely intézményünket mutatja be a német állatkertbarátoknak.

Mamutcsontokat kapott az Állatkert2015. január 23.

Három, a jégkorszak végére kihalt ősállat csontjait ajándékozta az Állatkertnek egy hétéves kisfiú. Hegyi Máté Zoltán adományát, amelyet főigazgatónk pénteken vett át, a Varázshegy neandervölgyi bemutatóhelyén fogjuk kiállítani.

Bombariadó volt az Állatkertben2015. január 20.

Az Állatkert területét is érintették azok a lezárások, amelyeket a Vágány utcánál kedden délelőtt talált robbanótest miatt vezettek be a hatóságok. A látogatóknak el kellett hagyniuk a kert területét és az állatokat is biztonságba kellett helyezni.

Frontvonalban az Állatkert2015. január 19.

Hetven éve volt Budapest, és benne az Állatkert második világháborús ostroma. Mostani cikkünkben a december végi és január eleji eseményekről, a front közeledéséről és átvonulásáról esik szó.

Bombazáporban az Állatkert2015. január 12.

Hetven éve volt Budapest, és benne az Állatkert második világháborús ostroma. Háromrészes megemlékező cikksorozatunkkal az akkori idők történéseit elevenítjük fel. Mostani cikkünkben az előzményekről és a bombázásokról esik szó.

Szabadon engedtük a mérgezésből felgyógyult parlagi sast2014. december 18.

Megtalálási helyétől nem messze, Szabadkígyós közelében engedtük szabadon Tokajt, a mentett parlagi sast. A fokozottan védett ragadozó madár mérgezéses tünetek miatt került Állatkertünk mentőhelyére, ahol szerencsére sikerült meggyógyítani.

Védett denevérek tömeges pusztítása Békásmegyerben2014. december 17.

Nemtörődömség végzett 118 védett korai denevérrel. A szakszerűtlen panelfelújítás során talált, téli álomra készülő denevéreket egyszerűen kidobálták, zsákba tették és a sorsukra hagyták. Az életben maradt állatok az Állatkert mentőhelyére kerültek.

Gyógyulófélben a mérgezett parlagi sas2014. december 12.

Várhatóan teljesen felgyógyul a Békés megyében múlt héten talált, mérgezett parlagi sas. A fokozottan védett ragadozó madár szervezete jól reagált a kezelésre, s a jövő héten várhatóan szabadon is engedhetjük megtalálási helye közelében.

Prima Primissima Díjat kapott az Állatkert2014. december 8.

Állatkertünk kapta az idei Prima Primissima Díjat magyar oktatás és köznevelés kategóriában. A rangos elismerést intézményünk nevében prof. dr. Persányi Miklós főigazgató vette át a péntek este tartott díjkiosztó gálán a Művészetek Palotájában.