Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Új elektromos kisautó2014. január 30.

Új elektromos kisautó segíti az állatkerti dolgozók munkáját. A környezetbarát járműre az Opel Magyarország és a Fővárosi Állat-és Növénykert sok esztendős múltra visszatekintő együttműködése nyomán sikerült szert tenni. A jármű ezután a Varázshegy szállítási feladatait segít majd ellátni, az állatbemutatóban szereplő állatokat is ezzel fuvarozzák majd munkatársaink a bemutató helyszínére.

Állatkerti szakemberek rangos találkozóját szervezi a Fővárosi Állat- és Növénykert2014. január 17.

2014 szeptemberében a Fővárosi Állat- és Növénykert ad otthont az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) Éves Konferenciájának. A rangos eseményen a vezető európai állatkerteket tömörítő szervezet szakemberei cserélnek eszmét, vitatják meg egymással tapasztalataikat.

"Az Év Honlapja 2013 - Különdíj"2013. december 11.

Engedjétek meg, hogy megosszuk Veletek az örömhírt: az Állatkert idén májusban életre kelt új honlapja szakmai különdíjat kapott „Az Év Honlapja” versenyen!

Együttműködés a Microsoft Magyarországgal2013. november 22.

Ismeretterjesztő alkalmazások, számítógép alapú interaktív szemléltető játékok segítik a természet és az élővilág összefüggéseinek megértését a Microsoft Magyarország és a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve annak alapítványa közötti együttműködés nyomán. A korszerű ismeretterjesztést segítő megoldásokat bárki kipróbálhatja az Állatkertben, mi több, számos alkalmazást saját számítógépükről, táblagépükről vagy okostelefonjuk segítségével is elérhetnek az érdeklődők. A közös munka mellett a Microsoft kereken 10.000 dollárral támogatja a kert alapítványát.

Egerészölyv a mentőhelyen2013. november 20.

A Magyar Madármentők Alapítvány egyik legújabb védence egy egerészölyv. Az állat gázolás következtében sérült meg és bár csonttörése nincs, az egyik szeme komolyan károsodott. Jelenleg enni sem hajlandó magától, így a gondozóknak különféle trükköket kell bevetniük azért, hogy az állat ne gyengüljön le.

Gyógyultan távozott a kerecsensólyom2013. november 12.

Múlt héten sikeresen elengedték a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberei azt a kerecsensólymot, amelyet még október elején találtak Pest megyébe. A legyengült állatot akkor a Fővárosi Állat- és Növénykertbe hozták be, ahol munkatársaink megállapították, hogy az állat szervezetében túlságosan elszaporodtak a belső élősködők.

Fodros, hawaii és nyári is lehet. Mi az?2013. november 11.

Természetesen a ludakról van szó, amelyekről most azért írunk, mert Márton napja alkalmából indokoltnak érezzük, hogy Állatkertünk lúdjaira is felhívjuk a nagyközönség figyelmét. Természetesen nem gasztronómiai, hanem szigorúan zoológiai, természetvédelmi, és persze kultúrtörténeti szempontból.

Egymilliomodik látogató a Varázshegyben2013. október 31.

Kedden délelőtt fogadtuk a Varázshegy egymilliomodik látogatóját. Tavaly május, a létesítmény megnyitása óta ugyanis éppen egymillió fő kereste fel ezt az uniós támogatással kialakított, különleges csodavilágot.

Tökcsemegét kaptak az állatok2013. október 29.

Töklámpásokat kínáltunk az Állatkert több lakójának is. Belsejükbe azonban nem mécseseket, hanem az állatok számára ellenállhatatlan, ínycsiklandó finomságokat tettek az állatgondozók. Az ilyen módon előkészített „tökfejeket” a gorillák és a szurikáták is nagy örömmel fogadták.

Margit a legnépszerűbb magyar állat2013. október 22.

Margit egy ifjú gólya, aki egyebek mellett arról nevezetes, hogy ő lett a legnépszerűbb hazai állat a SPAR Magyarország által szervezett szavazáson. Margitszigeti Kisállatkertben napvilágot látott gólya Icát, a mangalica kocát és Egyetlent, a kanalasgémet is elsöprő fölénnyel utasította maga mögé. Így aztán a SPAR múlt szombaton Margitot fogadta örökbe jelképesen, éspedig 3.000.000 Ft értékben.