Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Tanévkezdés az Állatkertben2014. szeptember 1.

Szeptember elején nemcsak a közoktatásban és a felsőoktatásban kezdődik el a tanév, hanem a fentiek utáni legnagyobb pedagógiai szolgáltatóknak számító állatkertekben is.

MEGSZŰNIK AZ SMS JEGYVÁLTÁS2014. augusztus 18.

Az Állatkert számára kiemelten fontos, hogy a látogatók kellemes szórakozását minden lehetséges módon elősegítse. Többek között ezért vezettük be korábban az SMS jegyvásárlási lehetőséget.

Lefoglalt egerészölyvek a mentőhelyen2014. augusztus 13.

Kedden két egerészölyv került be Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére. A védett állatokat a Váci Rendőrkapitányság munkatársai foglalták le egy házkutatás során, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreivel közösen. A házkutatásra lakossági bejelentés alapján került sor egy sződligeti lakosnál, aki engedély nélkül tartotta az állatokat. Ugyanitt több védett állatból készült preparátumot is találtak. Bár a hozzánk bekerült egerészölyvek kondíciója nem a legjobb, és az egyiknek sérülései is vannak, valószínűleg mindkettőt vissza lehet majd juttatni a természetbe.

Töltsd le a mobilodra!2014. augusztus 12.

Új lehetőséggel bővült a Budapesti Állatkert szolgáltatásainak köre. Az állatkerti látogatás során hasznos segítséget nyújt az augusztus 12-től elérhető mobilapplikáció.

Mentett gólyák a természetvédelmi mentőhelyen2014. augusztus 7.

A képen látható gólyák mind az idei évben keltek ki a tojásból. Első szárnypróbálgatásaik azonban nem voltak maradéktalanul sikeresek. A legtöbbjük a szárnyán szerzett traumás sérüléseket, némelyikük pedig villanyvezetéknek repülve áramütést szenvedett. A Hortobágyi Nemzeti Parkból bekerült madarakat tehát állatorvosaink és a természetvédelmi mentőhely állatgondozói vették kezelésbe. A legtöbb bekerült gólya sérülésén szerencsére lehet segíteni, így némi gyógykezelés és felerősítő kúra után várhatóan vissza lehet őket engedni a természetbe. A gólyák mentése is része annak a mentő tevékenységnek, amely az Állatkertünk által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt zajlik.

Varjúmentő medve?2014. július 31.

Különös varjúmentést hajtott végre Vali nevű barnamedvénk. Legalábbis ez látható azon az amatőr felvételen, amelyet még június 19-én készített egyik látogatónk. A kifutóhoz tartozó medencébe pottyant dolmányos varjút Vali tényleg a partra „segítette”, de hogy kifejezetten a madár megmentése volt-e a célja, azon már el lehet vitatkozni. Valószínűleg egyszerűen csak kíváncsi volt rá, de inkább nem nagyon firtatta tovább a kérdést, miután a varjú az orrába csípett. Akárhogy is, a madár végső soron Vali segítségével tudott kievickélni a vízből.

Másfél hét mentett állatai2014. július 29.

Állatkertünk állatorvosai nemcsak az élő gyűjtemény részét képező állatok egészségének védelméről gondoskodnak, hanem az állatmentő tevékenység keretében a mentőhelyünkre került állatok gyógyításáról is. Másfél hét alatt 74 esetben vizsgáltak meg, illetve láttak el mentett állatokat. A páciensek között akadt rühös sün, lábsérült széncinege, elgázolt parlagi sas, szemgyulladásos házi rozsdafarkú, áramütött vörös vércse és a haspáncélján sérült mocsári teknős is.

Százezren kedvelik Facebook oldalunkat2014. július 24.

Százezer fölé emelkedett azok száma, akik lájkolták Állatkertünk Facebook-oldalát, s ezzel követőivé váltak az ott rendszeresen megosztott híreknek, képeknek, kisfilmeknek, egyéb érdekességeknek. Facebook-oldalunk több mint négy esztendőre visszatekintő történetéről és követőinek folyamatos növekedéséről cikkünkben bővebben is olvashat, sőt felelevenítjük a legnépszerűbb képeket, híreket is.

Mentett állatokat engedtünk szabadon2014. július 11.

Állatmentő tevékenységünk legnagyszerűbb pillanatai közé tartozik, amikor a hozzánk bekerült emberi segítségre szoruló állatokat gyógyulásuk, felerősítésük vagy felnevelésük után természetes élőhelyükön szabadon engedjük. A legutóbbi ilyen elengedésre kedden került sor Királyrét térségében. Munkatársaink és a hozzájuk csatlakozott vendégek 12 védett állatfaj összesen 55 egyedét engedték szabadon. A megmentett, és most a természetbe visszajuttatott állatok természetvédelmi eszmei értéke mindösszesen 2.127.000 Ft.

Megjelent az Állatvilág magazin legújabb száma!2014. július 2.

Jó hír az állatbarátoknak: megjelent az állatkert és a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével megjelenő Állatvilág magazin második száma! A lap ezúttal is izgalmas olvasmányt ígér, az állatkerti történéseken túl érdekfeszítő cikkekben és pazar képeken enged bepillantást az állatok titokzatos világába.