Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Mentett állatokat engedtünk szabadon2014. május 15.

Kedden és szerdán került sor az idei első szabadon engedésre. Kedden húsz sünt, tizenöt mocsári teknőst, egy kuvikot és egy erdei siklót, szerdán pedig a tavalyi dunai áradás idején megmentett fiatal hódot juttattuk vissza a természetbe.

Végső búcsú dr. Holdas Sándortól2014. május 6.

Kedden kísértük utolsó útjára dr. Holdas Sándort (1931-2014), aki főigazgatóként 1978-tól 1986-ig, kilenc éven át vezette Állatkertünket. A neves kutató, szervező, oktató és ismeretterjesztő szakemberről szóló megemlékező írásunk az alábbiakban olvasható.

Elhunyt dr. Bogsch Ilma2014. április 28.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy április 27-én elhunyt dr. Bogsch Ilma. Állatkertünk egykori főigazgatója összesen több mint négy évtizeden át dolgozott intézményünkben, az egyetem elvégzésétől kezdve egészen nyugdíjazásáig, sőt még nyugdíjas évei alatt is. dr. Bogsch Ilma 72 éves volt.

Országos védettség2014. április 22.

Országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánították az Állatkertet. Az erről szóló rendelet már január 1-én hatályba lépett, de a hivatalos bejelentésre kedden délelőtt, a Föld napján került sor. A terület védettségét jelző, a természetjárók körében jól ismert ovális táblát Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, illetve prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója leplezte le.

Alaposan meg kell fontolni a nyúlvásárlást2014. április 15.

A húsvét nem mindenki számára ünnep. A hirtelen fellángolásból megvásárolt nyulak számára biztosan nem az, hiszen a húsvéti nekibuzdulás elmúltával ezeknek az állatoknak a sorsa gyakran bizonytalanná válik. Ezért mindenkit arra biztatunk, hogy csak akkor fogjon nyúl vagy bármilyen más állat tartásába, ha a jószágról tartósan, felelősséggel tud gondoskodni. Azokat, akik ezt nem tudják vállalni, de mégsem akarnak kimaradni a „nyuszi élményből”, nagyszombattól húsvét hétfőig nyuszisimogatóval várjuk az Állatkertben.

Greennovációs különdíj az Állatkertnek2014. április 4.

A napokban adták át a III. Greennovációs Nagydíj elismeréseit. A díjakkal azon intézmények, önkormányzatok, vállalkozások vagy szervezetek tevékenységét ismerték el, amelyek a közelmúltban jelentős környezetbarát fejlesztést valósította meg. A Fővárosi Állat- és Növénykert a Greennovatív szolgáltató kategóriában különdíjad nyert annak a fejlesztési programnak a megvalósításáért, amelynek eredményeképpen megújuló energiaforrásból, éspedig a Széchenyi Fürdő termálvizének felhasználásával vált lehetségessé az intézmény hőellátása.

Elefántgombócot a talajba!2014. április 3.

Fűre, fára Fáni! Az elefáni-gombóc a legjobb!

Budapesti Gyermekvédelmi Nap az Állatkertben2014. április 1.

Csaknem teljesen megtelt a Varázshegy csillagtere hétfőn délelőtt. Ezen a napon ugyanis háromszáznál is több gyermeket láttunk vendégül a Budapesti Gyermekvédelmi Nap alkalmából. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek megismerkedhettek az „Állatok akcióban” állatbemutató jószágaival, részt vehettek egy állati kvízjátékon, és természetesen felkereshették az Állatkert „sztárjait”, a kiselefántot, a nagymacska kölyköket és a zsiráfokat is.

Zöld oázis Budapest szívében!2014. március 13.

Környezetvédelmi elismerésekre esélyes a Budapesti Állatkert

Asha tizenkét hónapja2014. február 12.

Pénteken már Asha első születésnapját ünnepeljük, pedig nem is olyan régen még azon dolgoztak munkatársaink, hogy az újszülöttet átsegítsék az első napok nehézségein. A közelgő születésnap alkalmából röviden visszatekintünk Asha életének első tizenkét hónapjára.