Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Gyógyultan távozott a kerecsensólyom2013. november 12.

Múlt héten sikeresen elengedték a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberei azt a kerecsensólymot, amelyet még október elején találtak Pest megyébe. A legyengült állatot akkor a Fővárosi Állat- és Növénykertbe hozták be, ahol munkatársaink megállapították, hogy az állat szervezetében túlságosan elszaporodtak a belső élősködők.

Fodros, hawaii és nyári is lehet. Mi az?2013. november 11.

Természetesen a ludakról van szó, amelyekről most azért írunk, mert Márton napja alkalmából indokoltnak érezzük, hogy Állatkertünk lúdjaira is felhívjuk a nagyközönség figyelmét. Természetesen nem gasztronómiai, hanem szigorúan zoológiai, természetvédelmi, és persze kultúrtörténeti szempontból.

Egymilliomodik látogató a Varázshegyben2013. október 31.

Kedden délelőtt fogadtuk a Varázshegy egymilliomodik látogatóját. Tavaly május, a létesítmény megnyitása óta ugyanis éppen egymillió fő kereste fel ezt az uniós támogatással kialakított, különleges csodavilágot.

Tökcsemegét kaptak az állatok2013. október 29.

Töklámpásokat kínáltunk az Állatkert több lakójának is. Belsejükbe azonban nem mécseseket, hanem az állatok számára ellenállhatatlan, ínycsiklandó finomságokat tettek az állatgondozók. Az ilyen módon előkészített „tökfejeket” a gorillák és a szurikáták is nagy örömmel fogadták.

Margit a legnépszerűbb magyar állat2013. október 22.

Margit egy ifjú gólya, aki egyebek mellett arról nevezetes, hogy ő lett a legnépszerűbb hazai állat a SPAR Magyarország által szervezett szavazáson. Margitszigeti Kisállatkertben napvilágot látott gólya Icát, a mangalica kocát és Egyetlent, a kanalasgémet is elsöprő fölénnyel utasította maga mögé. Így aztán a SPAR múlt szombaton Margitot fogadta örökbe jelképesen, éspedig 3.000.000 Ft értékben.

Természetvédelem és rengeteg kisállat2013. október 4.

Állatkertünk természetvédelmi tevékenységéről, az állatmentő munka sikereiről, és az idei kiemelkedő állatszaporulatról is szó esett az Állat- és Növényszeretet Fesztivál fő eseményeként megrendezett sajtótájékoztatón, amelyre pénteken délben került sor az India-ház előtt. Az eseményen Állatkertünk főigazgatója röviden bemutatta az intézményben zajló természetvédelmi munkát, különös tekintettel az állatmentés aktuális eredményeire, valamint azt a sok állatkölyköt és fiókát, amelyek az idei évben láttak napvilágot.

Somogyban telel a mentett hódgyerek2013. október 2.

A júniusi áradások idején egy elárvult hódkölyök került Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére. A bájos külsejű rágcsálót azóta munkatársaik gondozták, és mostanra már eléggé meg is erősödött. Elengedni viszont majd csak jövő tavasszal lehet, így előtte megfelelő telelőhelyről kellett gondoskodni a számára, ahol bizonyos mértékben a vadonbeli életre is felkészülhet. Az ifjú hódot így munkatársaink múlt hét végén a Petesmalmi Vidraparkba szállították, ahol az állat már be is rendezkedett.

Flamingók nagy utazása2013. szeptember 26.

Az Állatkertünkben tömegesen szaporodó flamingókból bőven futja más tenyészetekbe is. Néhány nappal ezelőtt 34 saját tenyésztésű flamingót indítottunk útnak Hollandiába. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy Budapesten ezután szűkében lennénk e rózsaszín madaraknak, hiszen így is 133 egyed maradt belőlük a flamingókifutóban.

Több mint hatezren voltak a Sérült Gyermekek Napján2013. szeptember 25.

Szeptember 23-án ismét megrendeztük a hagyományos Sérült Gyermekek Napját, amelyre minden évben az ÉFOÉSZ és az Állatkert közös programjaként került sor. A rendezvényen összesen 6599 fő vett részt. Az állatos, állatkerti látnivalók mellett színpadi programok és sok más érdekesség szórakoztatta a résztvevőket.

Visszaköltöztek az aligátorok a Pálmaházba2013. szeptember 20.

Augusztus 13-án számoltunk be arról, hogy Samu és Ali, a két csukaorrú aligátor – a férőhelyükön elvégzendő műszaki munkálatok miatt – átmenteti szállásra a Pálmaházból a Krokodilház kifutójába költözött át. Azóta a munkálatok befejeződtek, így az állatok a héten visszakerültek eredeti helyükre.