Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Hortenzia visszatért a természetbe2013. április 11.

Ismét egészséges, és már a Rába vizében úszkál Hortenzia, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe március elején bekerült mentett hód. Az állatot Káld mellett egy szántóföldön találták, mérgezés miatt szorult emberi segítségre. A két héten át tartó gyógykezelés szerencsére meghozta az eredményét.

Hód Hortenzia hódítása…2013. március 17.

Március 5-én nem mindennapi bajbajutott érkezett az állatkerti vadállatmentő csapathoz: egy hód. A legyengült, kiszáradt állatot az Őrségi Nemzeti Park munkatársai szállították be a Magyar Madármentők Alapítvány orvosaihoz, akiktől azonnali életmentő kezeléseket kapott.

Az állatmentő mesél: szárnyaszegett madarak2013. február 12.

Egy erősebb szélvihar, egy rosszul sikerült szárnypróbálgatás vagy egy elpusztult szülő: a törékeny madárfiókák számára mind-mind végzetes körülmény...

Az állatmentő mesél: sünik életveszélyben!2013. február 5.

Száguldó autók, lángoló avarkupacok, vérszomjas kutyák… A sünöket számtalan veszély fenyegeti életük során. Fájdalmas, sőt életveszélyes sérüléseiket hónapokon át gyógyítják alapítványunk munkatársai.

Mentett uráli baglyot engedtünk szabadon2012. november 19.

Mentett uráli baglyot engedtek vissza a természetbe munkatársaink. Az állat nyár közepén legyengülten került a kert természetvédelmi mentőhelyére. Szabadon engedésére Jósvafőnél, az Aggteleki Nemzeti Park védett területén került sor.

Rengeteg mentett állatot engedtünk szabadon2012. augusztus 24.

Néhány nappal ezelőtt munkatársaink összesen tizennégy állatfaj nyolcvan egyedét engedték szabadon a somogyi Petesmalom térségében. A vadonba visszajuttatott madarak, emlősök és hüllők mentett állatként kerültek hozzánk, ám mostanra újra alkalmassá váltak arra, hogy a szabad természetben emberi segítség nélkül is megéljenek.