Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Sünmentés ősszel2018. október 11.

Állatkertünk bemutató mentőközpontja, a Sünispotály készül az őszi időszakra. Hiszen a sünöknek ilyenkor speciális nehézségekkel kell szembenézniük, az avarégetéstől az elégtelen kondícióig. Figyeljünk oda rájuk!

Az orrszarvúak világnapjára2018. szeptember 22.

Ha az orvvadászat tovább folytatódik, unokáink már csak filmről és képről láthatnak orrszarvúakat. Az orrszarvúak világnapján a védelmükre, és az állatkertek természetvédelmi szerepére, és persze a mi budapesti orrszarvúinkra hívjuk fel a figyelmet.

Nyolcezernél is több résztvevő a Sérült Gyermekek Napján2018. szeptember 19.

Nyolcezernél is több fogyatékossággal élő gyermek és fiatal vett részt a XXVII. Sérült Gyermekek Napján, amelyet hétfőn tartottunk meg az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével közös szervezésében.

Szomorú hír: elpusztult a tapírborjú2018. szeptember 11.

Az elmúlt hetek-hónapok sok örömteli híre után most egy szomorú hírünk van: elpusztult a nemrégiben – szeptember 2-án – született tapírborjú. A boncolás a szív- és vázizmok elfajulását, illetve súlyos fokú májelfajulást állapított meg.

152 esztendő2018. augusztus 9.

Épp ma 152 éve annak, hogy 1866. augusztus 9-én Állatkertünk először megnyitotta kapuit. Az első útmutatónkban megjelent képen a megnyitáskori, régi majomház, és persze a korabeli viseletben sétáló nagyközönség látható.

Életeket mentettünk!2018. augusztus 8.

Az Állatkert égisze alatt működő Magyar Madármentők Alapítvány évről-évre közel kétezer vadállatot ment meg a biztos pusztulástól. Az önálló életre képes, meggyógyított állatokat rendszeresen elengedjük egy számukra megfelelő élőhelyen.

Nemzetközi állatkerti csúcstalálkozó Budapesten2018. július 5.

Állatkertünk nemzetközi elismertségét jelzi, hogy nemrégiben Budapesten tanácskoztak a világ vezető állatkerti állattartási szakemberei. Kisfilmünkben néhányukat meg is szólaltatjuk, hogy elmondják, mely kérdések voltak az eszmecsere központi témái.

Városszépítés közösségi összefogással2018. június 13.

Általában nem szerencsés, ha oroszlán van a Hungária körúton. Most azonban más a helyzet, hiszen az oroszlán is megjelenik motívumként azon a különleges műalkotáson, amely mostantól a Hungária körúti felüljáró járdahatároló falát díszíti.

Bongo nagy utazásra készül2018. június 7.

A jövő héten egy lengyelországi állatkertbe utazik Bongo, a 2010-ben született, de mostanra már teljesen felcseperedett ifjú gorillahím. Aki szeretne még Budapesten meglátogatni, a héten mindenképp érdemes felkeresnie Állatkertünket.

Ne füstölögjünk!2018. május 31.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) május utolsó napját a nemdohányzók világnapjává nyilvánította. Érdemes hát felidézni, mit tesz az Állatkert a nemdohányzók védelméért úgy, hogy közben a dohányzók igényeit is figyelembe veszi.