Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, események

2021-ben is sokat tettünk a biológiai sokféleségért2022. január 3.

Igyekszünk egyrészt bemutatni, hogy mi is az a biodiverzitás, másrészt a fenyegetett, veszélyeztetett, őshazájukban ritkulóban lévő fajok természetvédelmi célú szaporításával is hozzájárulunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez.

Elpusztult a bükki szervál: covidos volt2021. november 27.

Pénteken elpusztult a Bükkben befogott és Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál. Az állat boncolását még pénteken elvégezték, és a vizsgálatok megállapították, hogy halálát Covid19 koronavírus betegség okozta.

Biztonságban van a bükki szervál!2021. november 24.

Biztosan sokan hallottak róla, hogy Eger közelében, illetve Borsodnádasdon is láttak egy szabadon kóborló szervált. Az Afrikában honos macskafélét sikeresen befogták, és most már biztonságban van Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyén.

Kék fénybe öltözött épületek a gyermekek világnapján2021. november 22.

Szombat este kék díszkivilágítást kapott az Állatkert főbejárata, valamint a készülő Biodóm is. Az UNICEF Magyarországgal együttműködve csatlakoztunk a világméretű kezdeményezéshez, amellyel a résztvevők a gyermekek jogaira hívják fel a figyelmet.

Budapestért díjat kapott a Magyar Madármentők Alapítvány2021. november 17.

Az Állatkertünkben zajló vadállatmentő munka az általunk életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt zajlik. Ezt a munkát ismerte el a Fővárosi Közgyűlés a ma átadott Budapestért díj adományozásával.

Basil már úton van Prágába2021. október 27.

Ma délelőtt cseh barátainkkal útnak indult a Prágába Basil, Állatkertünk hím oroszlánja, aki egyébként hétszeres apukának számít. Most azért fog néhány hónapig Csehországban vendégeskedni, hogy az ott élő nőstények egyikével is legyenek közös utódai.

Ilyen vad a mentett vadmacska gyerek2021. október 15.

És ez így is van rendjén, hiszen az a tervünk, hogy ha eléri a megfelelő kort és tud már magáról gondoskodni, visszaengedjük természetes élőhelyére. De ehhez az is kell, hogy megfelelő vadságú maradjon.

Mentőmunkával segítjük a fokozottan védett vadmacskákat2021. október 14.

Ezt a magára maradt vadmacska kölyköt Ivánc mellett találták az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. Az elmúlt heteket az Állatkert mentőközpontjában viseltük gondját, és a tervek szerint hamarosan visszaengedhetjük természetes élőhelyére.

Basil Prágába látogat2021. október 7.

Basil, a hím oroszlán, aki hétszeres apuka is egyben, még ebben a hónapban a Prágai Állatkertbe látogat. A ritka indiai oroszlánok tenyészprogramjához ugyanis szükséges lenne, hogy az ottani nőstényektől is legyenek utódai.

Az alapítók egyikeként írtuk alá Magyarország Állatvédelmi Kódexét2021. október 5.

Tegnap, az állatok világnapján tizenöt szervezet közös állatvédelmi nyilatkozatot írt alá az Állatorvostudományi Egyetem kezdeményezésére. Állatkertünk is az alapítók, az első aláírók között van, és más szervezeteket is bátorítunk a csatlakozásra.