Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, események

Matuzsálemi korú állatok2017. december 20.

Általános tapasztalat, hogy az állatkerti állatok – így a mi állataink is – a róluk való gondoskodás nyomán tovább élnek, mint vadonbeli fajtársaik. Mi több, időnként valósággal matuzsálemi kort érnek meg.

Állatkerti ajándékötletek karácsonyra2017. december 15.

Állatkerti kedvencek örökbefogadása, állatkerti ajándékutalvány, valamint az állatkerti ajándékbolt választéka az ország legváltozatosabb plüssállat kínálatával. És ezzel még nem mondtuk el minden karácsonyi ajándékötletünket.

Múltbeli kiselefántok: Chanbi2017. november 29.

Arun, a most már háromhetes, napról napra gyarapodó elefántborjú kapcsán érdemes felidézni Állatkertünk múltbeli elődök történetét is. Például azt, hogyan kapott nevet Chanbi, az 1941-ben született elefántborjú.

Az Állatkert a Nat Geo Wild műsorában2017. november 10.

Mit csinált Joel Sartore, a National Geographic fotósa Állatkertünkben? Kiderül a Photo Ark dokumentumfilm-sorozat harmadik epizódjából, amelyet szombaton 18 órai kezdettel mutat be Nat Geo Wild.

Sikeres hódmentés összefogással2017. november 7.

Záporvíz-csatornában rekedt hódokat mentettek ki szakembereink a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársaival közösen. A két megszeppent hód most már jól van, sőt, azóta szabadon is engedték őket.

Két kíváncsi gorilla kívülről is megnézte a kifutó kapuját2017. szeptember 27.

Két kíváncsi gorillánk szerda délelőtt felfedezte, hogy a kifutójukat határoló kerítésbe épített kapu ugyan be van csukva, de nincs megfelelően lezárva. Komoly baj nem történt, mert munkatársaink azonnal intézkedtek.

Kilencezernél is többen voltak a Sérült Gyermekek Napján2017. szeptember 19.

Minden korábbi évnél többen vettek részt a XXVI. Sérült Gyermekek Napján, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykert az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével közösen 1992 óta rendez meg minden esztendőben.

Elpusztult az egyik zsiráfunk2017. szeptember 11.

Szomorúan tudatjuk, hogy a budapesti zsiráfcsapat egyik tagja elpusztult. Állatorvosaink természetesen elvégezték ilyenkor szükséges vizsgálatokat, hogy az eset pontos körülményeit tisztázni lehessen.

Genesis kiállítás a Műcsarnokban2017. szeptember 7.

A Műcsarnokban látható fotókiállítás a természet- és állatszerető emberek örömére szolgál, ezért adunk hírt róla honlapunkon. Látogatóink részére a kiállítási jegyre kedvezményt biztosító kupont biztosítunk, amíg a készlet tart!

Mentett állatok elengedése2017. szeptember 6.

Mentő tevékenységünk részeként a napokban került sor az idei szezon utolsó szabadon engedésére. Munkatársaink három madár- és két emlősfaj összesen 22 mentett egyedét juttatták vissza a természetbe, az állatok számára megfelelő élőhelyeken.