Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

Ismét lesznek nyáresti koncertek az Állatkertben2018. május 8.

17. évadjához érkezett a Zenés Állatkerti Esték. A hagyományos nyáresti koncertsorozat keretében idén 8 koncertre kerül sor július első szerdájától augusztus negyedik szerdájáig, minden szerda este 20 óra 30 perces kezdettel.

Az állatkerti világ most Budapestre figyel2018. május 2.

Budapesten tanácskoznak az állatkerti állattartás, valamint a ritkuló fajok összehangolt állatkerti szaporításának legjelentősebb nemzetközi szakértői. Eddig két ilyen világtalálkozó volt, egy Hollandiában, egy pedig az Egyesült Államokban.

Kisfilm a mentett rétisas fiókáról2018. április 11.

Legújabb kisfilmünk segítségével bepillantást kínálunk a mentett rétisas fiókáról való gondoskodás műhelytitkaiba. Kiderül például, hogyan lehet biztosítani, hogy később ne az embereket, hanem a többi sast tekintse fajtársnak.

Nyuszis tudnivalók2018. március 30.

Ahogy minden évben, Állatkertünk az idei húsvét kapcsán is felhívja a figyelmet a felelős nyúltartásra, a nyúlról való gondoskodás legfontosabb kérdéseire. És persze arra is, hogy továbbra sem fogadunk be nyulakat, vagy más „megunt” házikedvenceket.

Ottó, a mentett sasfióka2018. március 29.

Stabil az állapota Ottónak, a Duna–Ipoly Nemzeti Park és az Állatkert közötti együttműködés keretében hozzánk került mentett rétisas fiókának. Az Állatkert évente másfél ezernél is több mentett állatnak nyújt segítséget.

Mi újság, Állatkert?2018. március 5.

Újabb extra élmény az Állatkert barátainak! Megjelent az állati érdekességekről szóló állatkerti magazin legfrissebb száma!

Nagymacskák: ragadozók veszélyben2018. március 2.

Március 3-án lesz 45 éve annak, hogy aláírták a veszélyeztetett állat- és növényfajok kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezményt. Az évforduló alkalmából a nagymacskák védelmére hívják fel a figyelmet a természetvédők szerte a világon.

Utazó zsiráfok2018. február 16.

Felcseperedett 2015-ben született két zsiráfunk, Ikinya és Sisi. Az európai tenyészprogram keretében már ki is szemeltük új otthonukat. A legkisebbeknek, vagyis 2017-ben született zsiráfborjainknak viszont még nálunk, az anyjuk mellett a helyük.

Bagolymentés közösségi összefogással2018. február 6.

Állatkertünk mentőhelyére a közelmúltban került be egy mentett uráli bagoly: az állat története jó példa arra, hogyan segíthetik a közösségi média felületei a jó szándékú magánemberek, a hatóságok és az Állatkert közös akcióját.

Bejgli utazni készül2018. január 26.

Eljött az ideje, hogy a 2016 őszén született hangyászkölyök elhagyja a szülői házat. Hamarosan egy cseh állatkertbe költözik majd az európai állatkertek tenyészprogramjának keretében. Persze mi sem maradunk hangyász nélkül.