Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, események

Bravúros zsiráfműtét teljes sikerrel2021. október 1.

Néhány héttel ezelőtt különleges beavatkozásra került sor Sheshe nevű zsiráfunknál. Az állat törött állkapcsát kellett altatásban megműteni. Ez komoly szakmai kihívást jelentő feladat, de a csapat szaktudásának köszönhetően minden remekül sikerült.

Egy kanadai nyárfa emlékére2021. szeptember 30.

Már egy ideje figyeltük a Dél-Amerika ház röpdéje előtt álló, 77 esztendős kanadai nyárfát. Az elmúlt években, bár odvas volt, de még szilárdan állt. Ám mostanra annyira elkorhadt, hogy szomorúan bár, de ki kellett vágnunk.

Mentett állatok elengedése Tiszaalpáron2021. szeptember 17.

A vadállatmentő munka legszebb pillanatai mindig azok, amikor a sikeresen rehabilitált állatokat visszajuttathatjuk természetes élőhelyükre. Nemrégiben Tiszaalpár térségében engedtünk el mentett vércséket, kuvikokat és egy mocsári teknőst is.

Egy nagyon idős és egy nagyon fiatal kedvencünket is elvesztettük2021. szeptember 16.

Néhány nap alatt két szomorú esemény is történt Állatkertünkben. Szerdán elpusztult Sören, a tekintélyes korú, 29 éves borjúfóka, hétfőn pedig Buda, a tavaly született orangután kölykök egyike.

5183 fő vett részt a tegnapi XXIX. Sérült Gyermekek Napján2021. szeptember 14.

Rengeteg állatos élmény és látnivaló, különféle színpadi programok és sok más érdekesség várta a fogyatékossággal élő embereket, köztük is főleg a gyermekeket és a fiatalokat az idei Sérült Gyermekek Napján, amelyre e hét hétfőjén került sor.

Hétfőn lesz a XXIX. Sérült Gyermekek Napja2021. szeptember 11.

Ahogy 1992 óta minden esztendőben, idén is lesz Sérült Gyermekek Napja az Állatkertben, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében. Az eseményre szeptember 13-án, hétfőn kerül sor.

Állatkerti élmények hátrányos helyzetű gyermekeknek2021. szeptember 10.

Júliusban és augusztusban összesen 175 hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű budapesti gyermek vett részt a VakációZoo nevű ingyenes nyári napközis táborunk programjain, rengeteg új élménnyel és ismerettel gazdagodva.

Mentett denevéreket neveltünk fel sikeresen2021. szeptember 7.

Nem könnyű dolog egy pár grammos, elárvult denevérbébi etetése. A szükséges adag annyi, hogy egy teáskanálnyi tejpótló tápszerből huszonöten is jóllaknának. Cumisüveg helyett vékony kanülben végződő apró fecskendőt használunk.

Hódmentés a csatornából2021. augusztus 26.

Egy záporkiömlő csatornában talált hódokat mentettünk tegnap a Fővárosi Csatornázási Művekkel és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal közösen. Az egyik állaton sérülések is voltak, őt ma reggel meg is műtötte állatorvosi csapatunk.

Kismókusok a mentőközpontban2021. augusztus 11.

Ez a két elárvult kismókus cseperedik Állatkertünk vadállatmentő központjában. Bár a mentőmunkában a fő profil a madármentés, rendszeresen akad dolgunk kisemlősökkel is. Tavaly például 18 mentett mókusról gondoskodtak munkatársaink.