Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, események

Rengeteg élményt adott a gyerekeknek a VakációZoo2021. augusztus 10.

Felejthetetlen élményekkel lett gazdagabb az a közel félszáz hátrányos helyzetű, általános iskolás korú gyermek, akik július utolsó hetében részt vettek saját szervezésű nyári napközis táborunk, a VakációZoo első turnusában.

Szülinapi ajándék az állatoknak2021. augusztus 9.

Ma volt az Állatkert 155. születésnapja. A jeles esemény alkalmával a kert számos lakója kapott ajándékot, finomságokat, illetve finom falatokkal töltött vadonatúj játékokat. Ez utóbbiakat az Állatkerti Alapítvány szerezte be támogatóink jóvoltából.

Diákbérlettel hétfőnként irány az Állatkert!2021. július 30.

A BKK és az Állatkert közös kezdeményezése keretében az augusztusra érvényes BKK diákbérlettel és érvényes diákigazolvánnyal rendelkező 14 év feletti látogatóink minden augusztusi hétfőn kedvezményes belépővel látogathatják az Állatkertet!

Altdorfer Károlyra (1931-2021) emlékezünk2021. július 26.

Életének 91. évében elhunyt Altdorfer Károly kertészmérnök, Állatkertünk egykori kertészeti osztályvezető-helyettese, aki közel negyven éven át, 1954-től 1993-ig volt intézményünk munkatársa. Emlékét kegyelettel megőrizzük!

Indul a VakációZoo2021. július 22.

Három héten át összesen 180 hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskolás korú gyermeknek kínálunk egyedülálló élményeket a saját szervezésű nyári napközis táborában. A résztvevőket a budapesti kerületek önkormányzatai delegálják.

Új vezetőség a Magyar Állatkertek Szövetsége élén2021. július 20.

A közelmúltban tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Állatkertek Szövetsége. Az új elnök Gajdos László (Nyíregyháza), az alelnök dr. Sós Endre (Budapest), a szervezet titkára pedig Szabó Péter (Budakeszi) lett.

Együtt a biológiai sokféleségért!2021. július 9.

Velünk együtt közel háromszáz nemzeti park, kutatóintézet, egyetem, múzeum, állatkert, akvárium és botanikus kert csatlakozott a nemzetközi koalícióhoz, hogy együtt hívjuk fel a figyelmet az élővilág sokféleségének védelmére.

Szülők lettek a mentett vörös vércsék2021. július 6.

Sérülésük miatt nem lehetett elengedni őket, de vadállatmentő központunkban sikeresen párba álltak, és azóta már ki is keltek első fiókáik. Mentőmunkánk keretében évente mintegy kétezer mentett állatnak nyújtunk segítséget, második esélyt.

„Aki a virágot szereti…”2021. május 27.

2021 áprilisában érkezett a hír, hogy kedves munkatársunk „Tihi bácsi” rosszul lett, majd kórházba került. Sokan reménykedtünk gyógyulásában, de a sors másként rendelkezett. Tihamér 2021. május 20-ra virradóan elment, távozásával hatalmas űrt hagyva maga után.

Makik, Madagaszkár és Benyovszky Móric2021. május 26.

Madagaszkár élővilágának bemutatása mindig is fontos volt a számunkra, sőt arra törekszünk, hogy az ott élő emberek kultúráját is bemutassuk. Ezért is lett épp az Állatkert a Benyovszky Emlékév nyitóeseményének színhelye.