Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Hírek, események

A magyar óriásnyúl – könyvbemutató az Állatkertben2017. április 12.

Kedden délelőtt Állatkertünkben került bemutatásra az a frissen megjelent, új ismeretterjesztő könyv, amely őshonos háziállataink egyikét, az Országgyűlés által nemzeti kinccsé nyilvánított magyar óriásnyulat ismerteti meg az olvasókkal.

Közlemény2017. április 11.

Hivatalos tájékoztatás

Szezonnyitás az állatmentésben2017. április 7.

Idei első "hazatelepítő" túránk során a Magyar Madármentő Alapítvány Mentőközpontjába tavalyi év második felében bekerült, a tél folyamán meggyógyított és megerősödött állatokat bocsátottunk szabadon.

A jegesmedvék veszélyeztetettsége2017. április 5.

Néhány hete Állatkertünk látogatói ismét láthatnak jegesmedvéket. Ennek kapcsán érdemes felidézni azokat a nehézségeket, amelyek a vadonbeli jegesmedve állományokat fenyegetik: ilyenek a környezetszennyezés, az éghajlatváltozás és az orvvadászat is.

Állatkerti kötetek a természetért2017. március 31.

Állatkerti kötetek a természetért című sorozatunk legújabb könyve, Kovács Zsolt Farkasok és kutyák című munkája hiánypótlónak számít. Nemcsak e fontos állatok zoológiájával, hanem védelmével és kultúrtörténetével is megismerteti az olvasót.

Állatorvosi konferencia2017. március 30.

Múlt héten került sor Állatkertünkben a Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társaságának éves konferenciájára. A csütörtöktől szombatig tartó szakmai eszmecsere fő témái a zoonózisok, a fertőző betegségek és az úgynevezett „one helath” elv voltak.

Búcsú Nur-Nuru-Bintől2017. március 22.

Szomorúan tudatjuk valamennyi barátunkkal, hogy Nur-Nuru-Bint szerda délután el kellett altatnunk. A koala életéért múlt hét óta küzdöttek munkatársaink, de súlyos daganatos betegség végül legyőzte Nuru szervezetét.

Az ország legállatibb tábora2017. március 21.

15. alkalommal szervezi meg a JátékMester Gyerekprogram a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos táborát, a Zoo Tábort. A táborban szakképzett pedagógusok és állatkerti szakemberek segítenek az állatok megismerésében.

Állatkertünk a jegesmedve tenyészprogramban2017. március 17.

Az új jegesmedvék érkezése a faj természetvédelmi célú állatkerti tenyészprogramjába illeszkedik. Kisegítjük a programot a tenyészállat-gazdálkodás terén, a budapesti közönség pedig néhány évnyi szünet után újra láthatja ezt az érdekes állatfajt.

Aggódunk Nur-Nuru-Binért2017. március 17.

Állatkertünk munkatársai egy emberként aggódnak a napok óta gyengélkedő koaláért. A vizsgálat eredménye szerint Nur-Nuru-Bin szervezetét egy daganatos megbetegedés, úgynevezett limfoid leukózis támadta meg.