Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, események

Komposztálás az Állatkertben2020. november 19.

A zöldhulladék komposztálása mindig fontos, de most, a közelgő Európai Hulladékcsökkentési Hét miatt a téma még aktuálisabb. A komposztálással újrahasznosítjuk a szerves hulladékot, az érett komposzttal pedig növeljük a termőtalaj tápanyagtartalmát.

Ma van a zoopedagógusok világnapja2020. november 12.

Állatkertünk fontos küldetése, hogy az emberek megismerjék az élővilágot és annak sokféleségét, illetve azokat a veszélyeket, amelyek e sokféleség fennmaradását fenyegetik. Ez a munka lehetetlen volna a zoopedagógusok, oktatási szakemberek nélkül.

Most minden segítség jól jön!2020. november 12.

Most, hogy a koronavírus világjárvány miatt átmenetileg újra be kellett zárnunk, megint furcsa volt látni az üres sétányokat. De a sok lelkesítő üzenetből tudjuk, hogy a közönségünk velük van. Most minden segítség jól jön!

Szakmai életműdíjat kap az Állatkert nyugalmazott főigazgatója2020. szeptember 29.

Életműdíjjal tünteti ki és tiszteletbeli tagjává választja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége Prof. Dr. Persányi Miklóst, Állatkertünk nyugalmazott főigazgatóját. Az intézményünk számára is komoly elismerést jelentő díjat pénteken adják át.

Idén nem tartjuk meg az Állatszeretet Fesztivált!2020. szeptember 14.

És sajnos elmarad az állatkerti halloween is. E két őszi eseményünkön évről évre sokan szoktak részt venni, de úgy látjuk, a jelenlegi helyzetben a felelős döntés, ha idén nem tartjuk meg őket. Állatkertbe jönni viszont továbbra is érdemes!

Maszkot kell viselni az állatházakban2020. szeptember 7.

Hétfőn délelőtt egy szájmaszk került a kert közepén álló ősember szoborra, Tóth István szobrászművész alkotására. Ezzel is igyekszünk felhívni a figyelmet arra, hogy mától állatházakban kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése.

Elhalasztjuk a Sérült Gyermekek Napját2020. szeptember 3.

A résztvevők egészségének megóvása érdekében az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége és az Állatkert közösen döntött rendezvény későbbi időpontra halasztásáról.

Cukorbaj és látogatói állatetetés2020. augusztus 26.

Nem véletlenül tiltja vagy korlátozza minden színvonalas állatkert az állatok közönség általi etetését. Az ártalmatlannak tűnő „finomságok” akár cukorbetegséget is okozhatnak, amire a gyűrűsfarkú makik esetében is volt már példa.

A legjobb márkák között az Állatkert2020. június 12.

Superbrands kitüntetést kapott Állatkertünk. A legkiválóbb hazai márkákat elismerő díjat egy független szakemberekből álló, huszonegy fős testület ítélte oda intézményünknek, tanúsítva márkánk sikerességét és hitelességét.

Vadállatmentés: héjafiókák, hódok, sünök és vadmacskák2020. június 10.

Az év eleje óta már több száz mentett állat kapott második esélyt a nálunk folyó vadállatmentő munkának köszönhetően. Mai cikkünkből két héjafióka, egy hódanya és kölykei, három vadmacska kölyök és csaknem száz sün történetét ismerheti meg az olvasó.