Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Időpont: 2019. november 16. 9:00 — 2019. november 24. 16:00

Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet! – ez a mottója az Európai Hulladékcsökkentési Hétnek, amelyhez természetesen a Fővárosi Állat- és Növénykert is csatlakozott.

A programokkal egyrészt arra szeretnénk ráirányítani a figyelmet, hogy milyen sokféleképpen lehet hasznosítani, vagy újrahasznosítani a hulladékot, másrészt arra is, hogy kis odafigyeléssel magának a hulladéknak a mennyiségi is csökkenthető.

A programok egy része az Európai Hulladékcsökkentési Hét teljes ideje, vagyis összesen kilenc napon át várja a közönséget. A Főbejáratnál szemétszörny és cigarettacsikk akvárium érzékelteti az Állatkertben a látogatással összefüggésben keletkező hulladék mennyiségét, a Holnemvolt Várban pedig látványkomposztálóval és gallykomposzt demonstrációval mutatjuk be a kertészeti hulladékok felhasználását, ötleteket adva akár a kiskerttulajdonosoknak is.

November 16-án és 17-én, azaz szombaton és vasárnap a fentieken túl a Holnemvolt Várban további érdekes, játékos programok várják a családokat, közös kézműveskedéssel, újragondolt kreatív tárgyakkal, Öko-desing kiállítás olyan tárgyakból, amelyek alapanyaga kidobásra szánt hulladék volt. Kiderül az is, hogy szemetelnek-e az állatok, és hogy egy tengerrel nem rendelkező ország lakóiként mit tehetünk a világtengerek szennyezésének csökkentése, s ezen keresztül a tengeri élővilág védelme érdekében.