Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Állati jópofák! fotópályázat gyerekeknek

Időpont: 2020. február 1. — 2020. május 25.

Fotópályázat általános iskolások és gimnazisták számára a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Budapest FotóFesztivál szervezésében.

A Fővárosi Állat- és Növénykert a Budapest FotóFesztivállal együttműködve, 2020. február 1 – május 25-ig, nyílt fotópályázatot hirdet „Állati jópofák" címmel. Olyan képeket várunk, amelyek eredeti ötletekről, egyéni látásmódról tanúskodnak.

A 2020-as évi fotópályázat kifejezetten gyerekeknek szól. 3 korosztály nevezhet: alsó tagozatos általános iskolások, felső tagozatos általános iskolások és gimnazisták.

Pályázati feltételek:
Csak olyan fotóval lehet pályázni, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert területén készült 2020-ban.

A pályázat nyitott, lakóhelytől és oktatási intézménytől függetlenül bárki pályázhat a megadott korcsoportoknak megfelelően. Alapfeltétel: más pályázatokon nem szerepeltek még a fotók. A pályázatot a Budapest FotóFesztivál szakmai zsűrije bírálja el.

Beadható alkotónként maximum 5 egyéni kép, és / vagy 1, maximum 10 képből álló sorozat.

A pályázó 5 db, egyenként 5 MB-nál kisebb, 300 dpi felbontású színes vagy fekete-fehér fotóval pályázhat, amelyet jpg formátumban juttat el a kiírónak.

A beküldött pályázat érvényességéhez elengedhetetlen feltétel a pályázat mellé a pályázó teljes nevének, iskolája nevének és osztályának megadása– tanár/iskola/egyéni e-mail cím, vagy telefonszám – megadása. A megadott adatok csak a pályázó értesítésére szolgálnak, azokat más célokra a kiíró nem használja fel. Az adatok a pályázat lezárulta után azonnal törlésre kerülnek.

Kiskorú pályázó esetén a pályázathoz elengedhetetlen a szülő, gondviselő hozzájáruló kitöltött és aláírt nyilatkozata. A nyilatkozat megtalálható ezen szabályzat alján, 2. számú mellékletként.

A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul, hogy pályaművét a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján, illetve közösségi oldalain névvel közzétegye.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert területén, annak Látogatói szabályzata és Külsős fotózási szabályzata (1. számú melléklet) vonatkozik rá.

Képek beküldése:
A képfájlokat kizárólag a fájlnévbe foglalt; vezetéknév, keresztnév, kép címe, készítés dátuma, a kép sorozatban elfoglalt sorszáma, ellátva fogadjuk el.( Pl.: Vezetékkeresztnév_kép címe_készítés dátuma_sorszám)

A pályázati munkák beérkezési határideje: 2020. május 25. 24:00 óra

Díjazás: A „Állati jópofák" pályázat legjobb 30 fotójából a Fővárosi Állat- és Növénykert a Budapest Fotó Fesztivállal együttműködéseben digitális kiállítást szervez az Állatkert területén. Továbbá minden nyertes pályázó részt vehet osztályával egy ingyenes állatkerti látogatáson és csoportvezetésen a Budapesti Állatkertben.

Beküldési cím: zoomoljra@zoobudapest.com

Zsűrizés: Somosi Rita művészettörténész és Szarka Klára fotótörténész, a Budapest Fotó Fesztivál kurátorai

Eredményhirdetés: 2020. június 8.

Az eredményeket az értékelést követően az Állatkert weboldalán is közzétesszük, illetve a nyerteseket a megadott e-mail címen értesítjük.

További információk az alábbi elérhetőségen lehetségesek: zoomoljra@zoobudapest.com

A határidőn túli, illetve a kiírásnak nem megfelelően ellátott anyagok érvénytelenek.
A pályázó a fotók beküldésével hozzájárul, hogy a beküldött fotókat a szervezők térítés nélkül felhasználhatják.

A pályázati kiírás letölthető ITT.