Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

"A hatalmas erdő" - fotókiállítás Brazília élővilágáról

Időpont: 2022. szeptember 14. — 2022. október 21.

A különleges tárlat gyönyörű felvételeken keresztül mutatja be Brazília jellemző élőhelyeit, az ott élő flórát és faunát, valamint fenntartható gazdálkodást szolgáló projekteket is.

A különösen jól sikerült képek és a hozzájuk tartozó rövid magyarázó szövegek, képaláírások segítségével nemcsak Brazília jellemző élőhelyeit, biomjait, és az ott élő különleges állatokat és növényeket ismerheti meg a nagyközönség, hanem bepillantást nyerhetnek azokba a nagyrészt civil kezdeményezésre indult kreatív projektekbe is, amelyek célja az élővilág sokféleségének megőrzése, illetve a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás. Megismerhetik például a szintropikus gazdálkodást, vagy az „Organics Brazil" programot, amely címkével szavatolja, hogy az adott termék esetében a termelés, az előállítás az ökológiai szempontok figyelembevételével történt.

A vándorkiállítás anyagát először Genfben, Brazília Genfi Főkonzulátusának szervezésében mutatták be. Állatkertünkben most Brazília Magyarországi Nagykövetségével való együttműködésünk nyomán kerül bemutatásra.