Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Vadvilág Nap az Állatkertben

Időpont: 2023. március 3. 9:00 — 17:00

A World Wildlife Day (Vadvilág Világnap) természetvédelmi világnap alkalmából szervezett program idén az együttműködésre, a partnerkapcsolatokra helyezi a hangsúlyt.

Az ENSZ március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította. A választás azért esett erre a dátumra, mert a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) 50 éve ezen a napon fogadták el. Ez a világ egyik legnagyobb természetvédelmi megállapodása, amely kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy ellenőrizze a veszélyeztetett állat- és növényfajokkal folytatott kereskedelmet, illetve megtiltsa azokét, amelyek már a kipusztulás szélére kerültek.

A World Wildlife Day (Vadvilág Világnap) természetvédelmi világnap alkalmából szervezett program idén az együttműködésre, a partnerkapcsolatokra helyezi a hangsúlyt. Olyan szervezetek közötti kapcsolatok szoros együttműködését kívánja hangsúlyozni, melyek a vadvilág védelme érdekében fogtak össze és tevékenykednek a világ minden pontján. Ezért az idei szlogen: Együttműködésben a vadvilág megőrzéséért („Partnership for wildlife conservation").

Idei partnereink:
AGRÁRMINISZTÉRIUM Biodiverzitás- és Génmegőrzési Főosztály
HERMAN OTTÓ INTÉZET Nonprofit Kft., Természetmegőrzési és Ökológiai Osztály
VADONLESŐ Program
JANE GOODALL INTÉZET
MAGYAR MADÁRTANI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI EGYESÜLET
FARKASKÖLYKÖK környezeti nevelési civil szervezet

A programok között lesznek látványetetéssel egybekötött előadások, ismeretterjesztő állomáspontos játékok az élővilágot fenyegető veszélyekkel kapcsolatos, játékos feladatokkal és kézműves programok, ahol korosztályokra szabott feladatokkal és meglepetésekkel várjuk a családok mellett az osztályokat és óvodás csoportokat. Az állomások 10.00-kor nyitnak és 16.00 óráig működnek.

A Vadvilág Nap programjaira a 18 év alatti diákok és gyerekek 200Ft-os regisztrációs jeggyel tudnak bejönni, amennyiben állat-, növénymaszkban, vagy állatot, növényt ábrázoló plüssel, figurával érkeznek. ONLINE JEGYEK ITT

A Vadvilág Nap programjaira a 18 év alatti diákok és gyerekek 200Ft-os regisztrációs jeggyel tudnak bejönni, amennyiben állat-, növénymaszkban, vagy állatot, növényt ábrázoló plüssel, figurával érkeznek.  ONLINE JEGYEK ITT

Az Állatkert a műsorváltoztatás jogát fenntartja! Szeretettel várunk mindenkit a Vadvilág Napon!