Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Vendéglátás

Egy kellemes állatkerti séta során jólesik egy frissítő ital és  a finom harapnivaló. Az Állatkert területén tíz étkezési szolgáltatást vehetsz igénybe, melyeket az Intézmény szerződéses partnerei üzemeltetnek.

Választék

Az önkiszolgáló Barlang Étteremben a meleg ételek és napi menü várnak kedvező áron. Ha csak egy jó kávéra vagy finom sütire vágysz, a Főkapunál található Állatkerti Cukrászdát, vagy a Nagytóra kiváló rálátást nyújtó Pálmaházi Teraszt érdemes felkeresned. Ha klasszikus városligeti finomságokat szeretnél, a Lángos Teraszon lángos és palacsinta vár! A Kürtőskalács Házikóban frissen készült, eredeti kürtőskalácsot kínálnak.

Büféből ötöt is találhatsz nálunk. A Kemencés Pizza az Ausztrál Ösvény mellett, a Fácán Terasz a Fácánháznál, a Mérges Büfé a Mérgesháznál, a Varázs Büfé a Varázshegy előterében, a Bivaly Bár pedig az Emberszabásúak házánál vár. Ha csak egy frissítő üdítőitalt szeretnél, a Főbejáratnál levő Ajándékboltban is beszerezheted.

Árszínvonal

Célunk, hogy az Állatkertben vásárolható sokféle igényt kielégítő kínálat ne csak a fogyasztható termékek számát tekintve, de árszínvonalában is valódi választási lehetőséget biztosítson.

Ezért az egyes üzemeltetőkkel úgy állapodtunk meg, hogy egy alap termékkör árát az alábbiak szerint rögzítettük:

üveges üdítő (0,2 l.) 300 Ft.
szendvics 400 Ft.
sósperec 300 Ft
jégkrém (Magnum) 600 Ft.
fagylalt (1 gombóc) 200 Ft.

Látogatóink elégedettségének érdekében a fenti termékek árát szúrópróbaszerűen ellenőrizzük a szolgáltatóknál. Az árak tájékoztató jellegűek.

Jóllakott állatok

Ha igazán szereted az állatokat, kérjük, azt NE az etetésükkel fejezd ki! Állataink nem éhesek, mindegyikük megkapja a számára fontos tápanyagokat tartalmazó állati eledeleket.

A vendéglátóhelyeken kapható finomságokat nem szeretik az állatok. Kérjük, az egészségük érdekében ne etesd őket kürtőskaláccsal, pereccel vagy bármi emberi étellel. Köszönjük!

Védett környezet

Az Állatkert területén üzemelő vendéglátóhelyek csak alkoholmentes, illetve alacsony alkoholtartalmú frissítőket árusíthatnak. A fokozottan természetkárosító PET palackok árusítása nem egyeztethető össze az Állatkert környezetvédelmi küldetésével. Ezért a frissítők csak környezetkímélő csomagolású kiszerelésben kaphatók (fémdoboz, üveg) az Állatkert területén.

Az Állatkertben az alábbi szolgáltatók kínálnak italokat, kávét, egyszerűbb ételeket, illetve a Barlang Étteremben meleg ételeket is vásárolhat:

1., ZOO Cukrászda - a Főbejárat épületében, a bejárattól balra

2., Barlang Étterem

3., Lángos Terasz (lángos, palacsinta, üdítő)

4., Kemencés Pizza 

5., Fácán Terasz (büfé)

6., Kurtőskalácsos Házikó - az oroszlánoknál (erdélyi kürtőskalács)

7., Mérges Büfé a Mérgesháznál

8., Varázs Büfé a Varázshegy bejáratánál

9., Bivaly Bár - Az Emberszabásúak házánál (büfé)