Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Konferencia

A ZOO4NAT projekt keretében megrendezett nemzetközi vadállatmentési konferenciára 2019. május 27-től 29-ig került sor. A konferencia fő témái az őshonos állatvilág emberi segítségre szoruló egyedeinek mentése, a mentőmunka természetvédelmi vonatkozásai, a visszatelepítés és visszavadítás kérdései, a mentett állatok gyógyászata és gondozása, a mentő tevékenységhez kapcsolódó jogi, kommunikációs és marketing kérdések, a mentőmunkával összefüggő ismeretterjesztés és a mentőközpontok fejlődésének távlatai voltak.

A három napon át tartó szakmai eszmecsere első két napján összesen 17 előadásra kerül sor a fenti témakörökben, a vadállatmentésben leginkább érintett állatcsoportok, többek között a ragadozó madarak, a sünök, a denevérek vagy éppen a hüllők mentésével kapcsolatban, illetve lehetőség nyílt a szakemberek közötti kötetlen beszélgetésekre is. A harmadik, szerdai napon pedig a konferencia résztvevői kiránduláson vettek részt, amelynek során a Bükki Nemzeti Parkba látogattak el. A kirándulás egyik programja volt az a sajtó számára is nyilvános esemény, amelynek során a Fővárosi Állat- és Növénykertben meggyógyított mentett állatokat is szabadon engedtünk a nemzeti park területén.

A konferencia hallgatósága nagyrészt szlovák és magyar kollégákból állt, de az előadók között voltak más országokból, sőt még a tengerentúlról érkezett szakemberek is. Többek között előadást tartott Dave Scott, az USA-beli Carolina Raptor Center ragadozómadár-védelmi központ vezető állatorvosa, Steve B. Thompson, az Indiana államban működő Purdue University Állatorvosi Karának professzora, Anasztaszija Kadetova, a Moszkvai Állatkert denevérvédelmi központjának munkatársa is.

A weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját!