Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Arun 80 napos és nagyjából 120 kilót nyom 2018. január 27.

Szépen fejlődik a novemberben született kiselefánt. Ha mérlegre állna, az 120 kg körüli értéket mutatna. Jóllehet most még a tej a legfőbb tápláléka, és sokáig még az is marad, a napokban már szilárd táplálékot, többek között szénát is evett.

Honlapunk híreinek rendszeres követői jól tudhatják, hogy gyakran beszámolunk a novemberben született kiselefánt, Arun fejlődéséről. Többek között arról is, hogy miként alakul a tejről szilárd táplálékra való átállása. Ez persze egy igen hosszú, teljességében évekig eltartó folyamat, amelynek most még az elején járunk.

A felnőtteknek való takarmányokat Arun kezdetben csak szimatolgatta, tapogatta ormányával, január elején pedig már az is gyakran megesett, hogy a szájába véve kóstolgatta ezeket a finomságokat. Enni azonban akkor még nem evett belőlük. Az elmúlt napokban viszont a gondozók azt figyelték meg, hogy az elefántborjú most már a szó szoros értelmében eszik ezekből a szilárd táplálékokból, zöldségekből, gyümölcsökből és a szénából is, mi több, ez a változás már a székletén, a bélsáron is meglátszik. Vagyis egyedfejlődése során újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kiselefánt. Természetesen még sokáig anyukája, Angele emlője szolgáltatja majd számára ez elsődleges táplálékot, de közben fokozatosan növekszik majd étlapján a szilárd, felnőtteknek való takarmányok aránya.

Arun egyébként most 80 napos, tömege pedig – bár ezt pontosan nem mértük le – egy és másfél mázsa között, valahol 120 kg körül lehet.