Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 14°C

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Mit eszik Godzilla?2017. augusztus 16.

Az új komodói varánusz a régebb óta meglévő Irwinnel ellentétben nemcsak tengeri, hanem édesvízi halat is eszik, természetesen más egyéb finomságok mellett. Úgy tűnik, a pisztráng az egyik legfőbb kedvence.

Ürge, prérikutya, szurikáta2017. augusztus 14.

Ezt a három csoportosan élő, földalatti üregrendszert ásó kisemlőst gyakran összetéveszti a nagyközönség. Pedig Állatkertünkben mindhárom látható, így lehetőség van arra is, hogy látogatóink összehasonlítsák őket.

Godzilla az Állatkertben2017. augusztus 11.

Godzillának hívják Állatkertünk legújabb komodói varánuszát, aki Jersey szigetéről, a Gerald Durrell alapította állatkertből érkezett hozzánk. Budapesten egyébként kilenc esztendeje foglalkoztatunk a „komodói sárkány” néven is ismert fajjal.

Augusztus 25-én Állatkertek Éjszakája2017. augusztus 10.

Mától lehet jegyet váltani az Állatkertek Éjszakájára, amelyre a hagyományoknak megfelelően a nyár utolsó péntekén kerül sor. Augusztus 25-én este változatos programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várjuk az Állatkert barátait.

Állatkerti hűsölés2017. augusztus 4.

Bár az Állatkert árnyas fái alatt eleve kellemesebb az idő, mint a város kőrengetegében, kánikula idején hűsölési lehetőségekről is gondoskodunk minden érintettről. A közönség számára a kert több pontján is párakapukat állítottunk fel.

Virágpompa az Állatkertben2017. augusztus 4.

Nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, így időről időre az aktuális botanikai látnivalókra is felhívjuk a figyelmet. Most például a selyemmirtusz és a mocsári hibiszkusz pompás virágaiban gyönyörködhet a nagyközönség.

Ormányosok2017. augusztus 3.

Legújabb kisfilmünk készítésekor arra voltunk kíváncsiak, milyen az, ha néhány pillanatig nem az egész elefántra, hanem csak kifejezetten az ormányra koncentrálunk. A mozgókép persze csak ízelítő, érdemes kipróbálni a helyszínen is!

Új lepék a Lepkekertben2017. július 28.

Május végén 21 különféle közép- és dél-amerikai lepkefajjal nyílt meg a Lepkekert. A színpompás bemutató azonban nemrégiben 12 újabb, Délkelet-Ázsiában őshonos fajjal egészült ki. Közülük a 25 centisre is megnövő atlaszlepkék a legtermetesebbek.

Kisfilm az örökmozgó prérikutya kölykökről2017. július 25.

A Pálmaház szomszédságában látható társas prérikutyáknál hat örökmozgó kölyök cseperedik. A bájos apróságok szinte folyamatosan aktívak, de arra még nem jöttek rá, hogy nem érdemes a felnőttek közelébe állni, ha azok épp ásással vannak elfoglalva.

Falatozó nutriák2017. július 21.

A Dél-Amerika kifutónál lakó nutriákat nem hozza zavarba a kánikula. Mivel vízhez kötődő állatok, medencés lakóhelyük van, így sokat vannak a hűs habok között, sőt még táplálkozni is a medence szélén, a sekély vízben szoktak.