Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

Minden nap: 9:00-16:00

Időjárásközepesen felhős -4°C

Tanuljunk együtt!

Napjaink korszerű állatkertjei nemcsak szórakoztató látványosságok, hanem az élővilág megismerésének és védelmének kiemelkedően fontos műhelyei, és egyben a környezeti nevelés jelentős intézményei is. Ennek megfelelően a világ egyik vezető állatkertjének számító Fővárosi Állat- és Növénykertben is kiterjedt oktatási tevékenység folyik.

A szervezett zoopedagógiai munka intézményünkben csaknem fél évszázados múltra tekint vissza. A széleskörű tapasztalatok mellett egyedülálló bemutatási és szemléltetési lehetőségek teszik az Állatkertet páratlan oktató-nevelő intézménnyé, amely a természettudományok mellett szinte minden más tantárgyhoz, műveltségi területhez is kapcsolódik. Állatkertünk pedagógia kínálatát úgy állítottuk össze, hogy abban minden pedagógus kolléga segítséget találhasson oktató-nevelő munkájához.

Csoportvezetések, oktatási foglalkozások

Tematikus séták, komplex foglalkozások, élményprogramok

Oktatási rendezvények

Az Állatkert, évente 3 alkalommal, több napos oktatási rendezvényt, szervez óvodás és iskolás csoportok, pedagógusok, családok és egyéb érdeklődők számára.

Pedagógusoknak

Szórakoztatva tanulni – tanítva szórakozni!

Gyermeklabor

Örömmel értesítjük a kedves szülőket, tanárokat, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertben megnyílt az első olyan Gyermeklabor, ahol a gyermekek játékos tudományos vizsgálatokban vehetnek részt.