Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3000 Ft Gyermek: 2000 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 21°C

Oktatási rendezvények

Fesztiválok

Évente három nagy fesztivált rendezünk, melyek 3-5 naposak. A hétköznapokon színes programokkal várjuk az óvodákat és az iskolákat, míg a hétvége a családoké.  A pedagógus kollégák számára pedig a tavaszi és őszi fesztiválunk keretében Pedagógus Nyílt Napot rendezünk. Fesztiváljainkon mindig más-más tematikával várjuk az érdeklődőket. A programokat az együttműködő partnerszervezetekkel közösen szervezzük, sok játékkal, interakcióval, kézműves foglalkozásokkal. A rendezvények alatt teljes kínálattal működik a Légy Ott!, és a Tapizoo című közönségprogramunk is, amely során állatetetéseket, etológiai állatbemutatókat, valamint tematikus előadásokat láthatnak.

A részletes programról és a részvétel feltételeiről mindig az aktuális rendezvény előtti héten tájékozódhatnak a www.zoobudapest.com honlapon.

ÁLLATSZERETET FESZTIVÁL
2018. október 4-7. csütörtöktől vasárnapig, 10-16h

MACKÓFESZTIVÁL
2018. február 2-4. csütörtöktől vasárnapig, 10-16h

FÖLD FESZTIVÁL
2018. április 19-22. szerdától vasárnapig, 10-16h

A fesztiválokon való részvétel az állatkerti belépőjegyen felül díjmentes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Pedagógus Nyílt Napok


2018. október 6.

Hagyományosan az őszi Állatszeretet Fesztivál és a tavaszi Föld Fesztivál keretében várjuk az érdeklődő kollégákat, akik kíváncsiak az Állatkertben folyó oktatási-nevelési lehetőségekre.
Az újdonságok ismertetése mellett szakmai programokat szervezünk. Részt vehetnek állatkerti sétán, biológia és természetismeret órán. Bepillantást nyerhetnek az oktatási helyiségeinkben folyó zoopedagógiai munkába is. Szervezünk művészetpedagógiai előadásokat, gyakorlatokat.
Azon túl, hogy ez kiváló állatkerti továbbképzési lehetőség, bekapcsolódhatnak a fesztivál programjába is.

A részletes programról, a regisztráció feltételeiről honlapunkon (www.zoobudapest.com) tájékozódhatnak. A rendezvény pedagógus igazolvánnyal, vagy azzal egyenértékű igazolással ingyenesen látogatható.

Fenntarthatóság-környezettudatosság Témahete


A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét a köznevelés keretében, a tanév rendjéhez igazodva valósult meg. A Fővárosi Állat- és Növénykert a tanórán kívüli programelemekhez kapcsolódóan hirdette meg feladatlapos keresőjátékát. A program keretében feladatlapos keresőjátékot hirdetünk meg az állatok táplálkozása és a természetvédelem témához kapcsolódóan, mely nem csak alsós évfolyamoknak, hanem minden általános iskolai és középiskolai korosztálynak izgalmas felfedezést nyújtott.

Érdeklődni a zooped@zoobudapest.com elérhetőségen lehet.