Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 15°C

Oktatási rendezvények

Fesztiválok

Állatkerti fesztiváljaink néhány napos rendezvények, melyen együttműködő partnerszervezeteink ismeretterjesztő és játékos formában bemutatják környezetvédelmi, természetvédelmi, állatvédelmi tevékenységüket. A fesztiválokon sok-sok játékkal, interakcióval, kézműves tevékenységgel várjuk a látogatókat. A rendezvények alatt teljes kínálattal működik a Légy ott! és a Tapizoo című közönségprogram, mely során állatetetéseket, etológiai állatbemutatókat, valamint élményszerű előadásokat láthatnak és „tapinthatnak" az állatkerti szakemberek közvetítésében. A részletes programról és a részvételi feltételekről mindig az aktuális rendezvény előtti héten tájékozódhat a www.zoobudapest.com honlapon.

ÁLLAT- és NÖVÉNYSZERETET FESZTIVÁL
2016. október 4-9. keddtől vasárnapig, 10-16h

MACKÓ FESZTIVÁL
2017. február 2-5. csütörtöktől vasárnapig, 10-16h

FÖLD FESZTIVÁL
2017. április 21-25. péntektől keddig, 10-16h

A fesztiválokon való részvétel az állatkerti belépőjegyen felül díjmentes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Pedagógus Nyílt Nap

2016. október 8-án, szombaton és 2017. április 22-én, szombaton

Hagyományosan az őszi Állat- és Növényszeretet Fesztivál és a tavaszi Föld Fesztivál keretében várjuk az érdeklődő pedagógusokat, akik kíváncsiak az Állatkertben folyó oktatási lehetőségekre, szeretnék megnézni az állatkerti újdonságokat és szívesen részt vesznek szakmai programokon. Mivel ezek a szombatok mindig az aktuális fesztivál idejére esnek, így alkalom nyílik e programokon való részvételre is. A rendezvényen állat-, környezet- és természetvédő szervezetek, tankönyvkiadók képviselői, valamint állatkerti szakemberek nyújtanak információkat, ismeretterjesztő és élményprogramokat. A részletes programról és a regisztráció feltételeiről tájékozódni a rendezvényt megelőző héten a www.zoobudapest.com honlapon lehet. A rendezvényen való részvétel minden, pedagógus igazolvánnyal rendelkező kollégánk számára díjmentes.

Fenntarthatóság-környezettudatosság Témahete

2017. április 24-27., hétfőtől-csütörtökig 10-16 óra között.

A 2017. évi Fenntarthatósági Témahét a köznevelés keretében, a tanév rendjéhez igazodva valósul meg. A Fővárosi Állat- és Növénykert a tanórán kívüli programelemekhez kapcsolódóan hirdeti meg feladatlapos keresőjátékát. A program a "Szeresd az állatokat" témához illeszkedik, de nem csak alsós évfolyamoknak, hanem minden általános iskolai és középiskolai korosztálynak izgalmas felfedezést nyújt. A játék épít a témahét programjaként ajánlott tanári kézikönyvek feladataira, amelyek
az ELENA projekt során készültek.

A tanári kézikönyvek letölthetőek innen:

A farkasok
A földigiliszták
A hangyák

 

Kiállítások


BONSAI KIÁLLÍTÁS
2016. október 8-9. hétvégén, 10-16h