Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 15°C

Mesepark és Pannon Park

Az 1990-es évek közepe óta folyamatosan zajlik Állatkertünk fejlesztése. E fejlesztések fókuszában jelenleg az a terület áll, amelyet intézményünk a megszüntetett Vidámparktól örökölt, illetve kapott vissza. A 2014-ben átvett 6,5 hektárnyi területen két új, látványos, érdekes és rengeteg aktivitást kínáló tematikus bemutatóhelyet hozunk létre, amelyeknek előzetesen a Mesepark és a Pannon Park munkacímeket adtuk (a végleges elnevezés még változhat). E fejlesztési programok megvalósítása jelenleg is folyamatban van. Közben természetesen nem feledkezünk meg a terület örökségéről, az egykori vurstli, Angolpark és Vidámpark hagyományairól, s az örökölt műemlék játéküzemekről sem. Ezeknek igyekszünk jobb gazdái lenni, mint például a Vidámpark volt, amely éppúgy megörökölte ezeket a játékokat a vurstlitól és az Angolparktól, mint később mi a Vidámparktól.

Hírek

Aktuális információk, híradások és beszámolók a Mesepark és a Pannon Park munkálatainak előrehaladásáról, illetve a terület örökségének megőrzésével kapcsolatos munkánkról.

Rólunk írták

Honlapunknak ebben a részében egy kis sajtószemlét kínálunk az érdeklődőknek, összegyűjtve a Meseparkkal és a Pannon Parkkal részletesen foglalkozó cikkeket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat.

Mesepark

Mesepark meseállatokkal, kezes, szelíd jószágokkal, játszózónával, állatsimogatóval, lovardával, kézműves bemutatóval, illetve a mentőmunka rejtelmeibe bepillantást nyújtó madárkórházzal és sok más érdekességgel.

Pannon Park

A korszerű új bemutatóhely a hajdanvolt pannon ősvadon világát eleveníti majd fel tágas kifutókban és egy világszínvonalú fedett parkban, az úgynevezett biodómban, ahol még egy akvárium is helyet kap. Elefántokat, csimpánzokat, tengeri tehenet és cápát is

Örökség és hagyományok

A fejlesztési területnek izgalmas múltja van. Hiszen itt volt a vurstli utolsó helyszíne, itt működött az Angolpark, majd később a Vidámpark, illetve egy átmeneti időszakban a Holnemvolt Park is. A régi idők értékes örökségét továbbra is megőrizzük.

Botanikai fejlesztések

Amíg az Állatkert klasszikus területén egy igényesen fenntartott gyűjteményes kert virít, a volt vidámparki terület csekély zöldfelülete igencsak leromlott állapotban volt az átvételkor. Így az új területen kertészeti-botanikai fejlesztésekre szükségesek.

Közlemények, dokumentumok

A terület átvételével, a két szezonon át működő Holnemvolt Parkkal, illetve a tervezett Meseparkkal és Pannon Parkkal kapcsolatban számos alkalommal adtunk ki közleményeket a médiumok, és rajtuk keresztül a széles nyilvánosság tájékoztatására.