Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

Minden nap: 9:00-16:00

Időjárásközepesen felhős -4°C

Készül a jövő!

Az 1990-es évek közepe óta folyamatosan zajlik Állatkertünk fejlesztése. E fejlesztések korábban csak az Állatkert klasszikus területét érintették, az elmúlt években azonban e munkálatok fő fókuszába azok a területek kerültek, amelyekkel az intézmény 2014 óta gyarapodott. A több mint hét hektárnyi fejlesztési területen készül a jövő: a Holnemvolt Vár, a Pannon Park (benne a biodómmal), a Hermina Garázs és az új kiszolgáló zóna. Közben persze nem feledkezünk meg az egykori vurstli, Angolpark és Vidámpark örökségéről sem.

Hírek

Aktuális információk, híradások és beszámolók a Holnemvolt Vár és a Pannon Park munkálatainak előrehaladásáról, illetve a terület örökségének megőrzésével kapcsolatos munkánkról.

Rólunk írták

Honlapunknak ebben a részében egy kis sajtószemlét kínálunk az érdeklődőknek, összegyűjtve a Holnemvolt Várral és a Pannon Parkkal részletesen foglalkozó cikkeket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat.

Az Állatkert bővítése

Az Állatkert területe története folyamán többször is változott, de a múltban ez a változás mindig csökkenéssel járt. Az utóbbi néhány évben viszont a terület nem zsugorodott tovább, hanem végre növekedni, bővülni is tudott.

A fejlesztések áttekintése

Az új területen négy fő fejlesztési programot valósítunk meg: a Holnemvolt Várat, a Pannon Parkot, a Hermina Garázst és az új kiszolgáló zónát. De miért pont ezeket? Miért épp ezzel a tartalommal? Honlapunknak ebben a részében ezt meséljük el.

Holnemvolt Vár

Holnemvolt Vár meseállatokkal, kezes, szelíd jószágokkal, játszózónával, állatsimogatóval, lovardával, kézműves bemutatóval, illetve a mentőmunka rejtelmeibe bepillantást nyújtó madárkórházzal és sok más érdekességgel.

Pannon Park

A korszerű új bemutatóhely a hajdanvolt pannon ősvadon világát eleveníti majd fel tágas kifutókban és egy világszínvonalú fedett parkban, az úgynevezett biodómban, ahol még egy akvárium is helyet kap. Különleges állatok az elefántoktól a cápákig.

Hermina Garázs

Aki az Állatkertet autóval közelíti meg, az biztosan értékelni fogja az egykori Vidámpark által is parkolóként használt területre tervezett, részben a felszín alá süllyesztett, a tájba simuló, 700 férőhelyes Hermina Garázst.

Kiszolgáló zóna

A régi gazdasági udvart átadjuk a közönségnek: itt lesz a Holnemvolt Vár övezete. Ehhez persze el kellett költöztetni az üzemellátási funkciókat egy új kiszolgáló zónába. Új takarmánykonyhát, műhelyeket és állatorvosi állomást létesítettünk.

Örökség és hagyományok

A fejlesztési területnek izgalmas múltja van. Hiszen itt volt a vurstli utolsó helyszíne, itt működött az Angolpark, majd később a Vidámpark, illetve egy átmeneti időszakban a Holnemvolt Park is. A régi idők értékes örökségét továbbra is megőrizzük.

Botanikai fejlesztések

Amíg az Állatkert klasszikus területén egy igényesen fenntartott gyűjteményes kert virít, a volt vidámparki terület csekély zöldfelülete igencsak leromlott állapotban volt az átvételkor. Így az új területen kertészeti-botanikai fejlesztésekre szükségesek.

Közlemények, dokumentumok

A terület átvételével, a két szezonon át működő Holnemvolt Parkkal, illetve a tervezett Holnemvolt Várral és Pannon Parkkal kapcsolatban számos alkalommal adtunk ki közleményeket a médiumok, és rajtuk keresztül a széles nyilvánosság tájékoztatására.