Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 19°C

Hírek

Események a Pannon Park életében

Hírek (Pannon Park)

Kisfilm a legnagyobb fa áttelepítéséről2017. augusztus 10.

A fejlesztési területen áttelepítendő fák közül egy termetes platán volt a legnagyobb. Kisfilmünkben röviden összefoglaljuk a 16 hónappal korábban megkezdődött előkészítés, majd a tulajdonképpeni átültetés legfőbb mozzanatait.

Eredményes a Pannon Park kivitelezésére kiírt pályázat2017. augusztus 10.

Eredményesen zárult a Pannon Park kulcsrakész kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás. A felhívásra két ajánlattevő jelentkezett. Közülük a közbeszerzési eljárás eredménye alapján a Market Építő Zrt. nyerte el a megbízást.

Újabb mérföldkő a Pannon Park létrehozásában2017. július 28.

Eredményesen lezárult a Pannon Park kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárás. A legalacsonyabb ajánlati árat a korábbi, sikertelen közbeszerzéshez képest kétmilliárd forinttal sikerült mérsékelni.

Koros platán átültetése2017. július 25.

16 hónapos előkészítés után hétfőn átültettük a Döbröginek elnevezett, 101 cm törzsátmérőjű platánt, amely földlabdával és az azt összetartó szerkezettel együtt 107 tonnát nyomott. Az új területen átültetésre kerülő fák közül Döbrögi a legnagyobb.

Elkészült az új kiszolgáló zóna2017. június 28.

Június 22-én adtuk át az új kiszolgáló zónát. Itt található az új üzemellátási épület a műhelyekkel, öltözőkkel, illetve a takarmányozási központtal, az új állatorvosi állomás, valamint az intézményi adminisztráció irodáit befogadó épület is.

Közműkiváltás a fejlesztési területen2017. június 27.

A Hermina út 1950-ben megszűntetett, az egykori Angolpark és a vurstli közötti szakaszának örökségeként a volt vidámparki terület alatt nyílegyenesen haladt át egy 600 mm-es főnyomócső. Nemrégiben végeztük el ennek áthelyezését.

Tavasznyitó áttekintés fejlesztéseinkről2017. március 31.

A Fővárosi Állat- és Növénykert már kibővült területén zajló fejlesztési projektek mindegyikén jelentős az előrehaladás, több szálon párhuzamosan folynak a munkák. Az aktuális részletekről Dr. Persányi Miklós főigazgató számol be a Budapest folyóirat hamarosan megjelenő, 2017 áprilisi számában.

Újra forog a régi körhinta2017. március 31.

Áprilistól a munkaszüneti napokon ismét várja a látogatókat az egykori vurstli híres „falovas” körhintája, amely most az „utcáról”, az Állatkerti körút felől közelíthető meg. A patinás játék az elmúlt szezon vége óta jelentős felújításon esett át.

Utazás Plutóniába2017. március 28.

Az Állatkert már kibővült területén zajló fejlesztési projektek mindegyikén jelentős az előrehaladás, több szálon párhuzamosan folynak a munkák. Az aktuális részletekről Dr. Persányi Miklós főigazgató számolt be a Budapest folyóirat áprilisi számában.

Beszámoló fás szárú növények kivágásáról2017. március 24.

A részletes szakvélemények és a jogszabály által előírt hatósági eljárás lefolytatása alapján a fejlesztési területen 19+2 fás szárú növény kivágására kerül sor élettani, kórtani és balesetvédelmi okokból. Az erről szóló beszámoló itt olvasható.