Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Birdo – Ki lesz az év madárfotósa? 2023. június 30.

Természetfotósok, madárfotósok figyelem! Már csak másfél hét van július 9-ig, amikor lezárul a Birdo – Az év madárfotósa 2023 természetfotó pályázat nevezési, illetve képfeltöltési időszaka. Itt az idő megmutatni a világnak a legjobb madárfotókat!

Állatkertünk is partnere a Birdo Természetvédelmi Egyesületnek, illetve az általuk meghirdetett „Az év madárfotósa 2023" fotópályázatnak. A nyolctagú zsűri munkájában például intézményünk vezetője, dr. Sós Endre természetvédelmi és állategészségügyi igazgató, főállatorvos, ismert madarász is részt vesz (a vele ennek kapcsán készült interjú itt olvasható). De még a majdani, november 4-ére tervezett díjátadó helyszíne is Állatkertünk lesz.

Persze az még odébb van, előbb a szebbnél szebb, jobbnál jobb pályamunkákat várják a pályázat szervezői. A nevezési, illetve képfeltöltési időszak utolsó napja július 9., azaz jövő vasárnap, tehát még másfél hét van a határidőig.

A Birdo Magyarország kizárólag madarakról szóló fotópályázata, amely amatőr és profi fotósok lencséjén át láttatja a vadvilág tollas teremtményeit. A pályázat megálmodóinak, szervezőinek hitvallásához tartozik, hogy a fényképek inspirálnak, és cselekvésre ösztönöznek közvetlen környezetünk, valamint bolygónk védelme, megőrzése érdekében.

Illusztráció: Horváth Tibor: Amikor az ének láthatóvá válik - Birdo Az év madárfotósa 2022, Nyitott műhely, Második hely