Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm az emberszabásúak napjáról 2017. október 31.

Múlt szombaton, október 28-án tartottuk meg az emberszabásúak napját, amely az idei állatkerti halloween kilenc napos programsorozatának első eseménye volt. Kisfilmünkben az emberszabásúak napja eseményeit és hangulatát elevenítjük fel.

Az emberszabásúak napjának több fontos témája is volt. Részben legközelebbi rokonaink természetrajza és vadonbeli élete, részben állatkerti tartásuk, illetve kifejezetten a Budapesten élő állatok. Kiemelten foglalkoztunk az emberszabásúak fennmaradását fenyegető veszélyekkel, illetve bemutattuk azokat az erőfeszítéseket is, amelyek e ritkuló állatok megmentése érdekében folytatnak szerte a világon. Természetesen szó esett arról is, hogy az állatkertek milyen szerepet játszanak ebben a természetvédő munkában. A gorilláinknak és orangutánjainknak otthont adó állatház nézőterén állatgondozóink, illetve a Jane Goodall Intézet munkatársai meséltek minderről, sok-sok játékkal, tudáspróbával, illetve a szóban forgó állatok helyszíni bemutatásával. Az emberszabásúak

kapták meg az állatok legújabb játékaikat is, így a közönség mindjárt tanúja lehetett az önfeledt játéknak.

Az emberszabásúak napjáról rövid filmet is készítettünk. Egyrészt azoknak, akik nem voltak ott, de azoknak is, akik ott voltak, és szívesen idézik fel a nap programjait, élményeit.