Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mit eszik Godzilla? 2017. augusztus 16.

Az új komodói varánusz a régebb óta meglévő Irwinnel ellentétben nemcsak tengeri, hanem édesvízi halat is eszik, természetesen más egyéb finomságok mellett. Úgy tűnik, a pisztráng az egyik legfőbb kedvence.

Múlt héten már írtunk Godzilláról, a nemrégiben érkezett komodói varánuszról. A csaknem ötéves állat egyre inkább hozzászokik új otthonához, és a gondozók is mind jobban megismerik a szokásait. A komodói varánuszok tartásában persze bőven van már tapasztalatunk, de ahogy az emberek, az állatok sem mind egyformák, így a „komodói sárkányoknál” is vannak egyedi tulajdonságok.

Ezeknek az állatoknak általában egész zsákmányállatot, mondjuk patkányt, vagy valamilyen halat szoktunk adni. Idősebbik „sárkányunk” a halból szinte csak a tengeri halat hajlandó megenni, Godzilla viszont nagy örömmel fogadja az édesvízi halat is. Legjobban a pisztrángot szereti, így a takarmányok beszerzésekor külön gondolnunk kell a nemrégiben érkezett varánuszhölgyre. Állataink etetésére több mint háromszáz féle takarmányt használunk fel, de ezek között a pisztráng eddig csak nagy ritkán szerepelt. Így viszont, hogy Godzillának ez az egyik kedvence, a pisztráng is rendszeres tételként kerül fel az Állatkert „bevásárlólistájára”.