Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágpompa az Állatkertben 2017. augusztus 4.

Nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, így időről időre az aktuális botanikai látnivalókra is felhívjuk a figyelmet. Most például a selyemmirtusz és a mocsári hibiszkusz pompás virágaiban gyönyörködhet a nagyközönség.

A kínai selyemvirágfa (Lagerstoemia indica), amelyet a kertészek jobbára csak selyemmirtusznak neveznek, és a mocsári hibiszkusz (Hibiscus moscheutos) meglehetősen különböző növényfajok. Előbbi a füzényfélék családjába tartozik és Ázsiában őshonos, az utóbbi pedig egy mályvaféle és Észak-Amerikából származik. Mégis összeköti őket, hogy ilyenkor, a nyár derekán szoktak virágzani. Aki mostanában az Állatkertben jár, az étteremmel szemben, az aranyhasú mangábék vizesárkát az oroszlánfókák felöl szegélyező területen, valamint a Sziklakert szomszédságában láthatja őket teljes pompában. A hibiszkusz méretes, tenyérnyi virágai ugyan elég gyorsan elhervadnak, de még egy darabig folyamatosan újabbak bontanak szirmot.

A Fővárosi Állat- és Növénykert, amint a neve is mutatja, nemcsak zoológiai, hanem gazdag botanikai gyűjteménnyel is bír. Sőt, ha pusztán a számokat nézzük, valójában többféle növény látható a kert területén, mint állat. 151 éve nagy gonddal ápolt parkunk országos jelentőségű védett természeti terület, és tagjai vagyunk a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének (MABOSZ), valamint a Botanikus Kertek Nemzetközi Természetvédelmi Szervezetének (BGCI) is. Az aktuális botanikai látnivalókról honlapunkon is rendszeresen hírt adunk. Az idei évben például írtunk már a havasszépéről, a salátaboglárka, a kankalin, a gyöngyike, az odvas keltike, a hanga, a magnólia és a díszcseresznye virágzásáról, a tőzikékről és a sáfrányokról, valamint az idei évben először szirmot bontó hóvirágról és téltemetőről is.