Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágpompában az Állatkert 2017. március 30.

Bármerre sétálunk az Állatkertben, szinte mindenütt színpompás virágokban gyönyörködhetünk. Virágzik a salátaboglárka, a kankalin, a gyöngyike, az odvas keltike, a hanga és a magnólia, és persze virágtól roskadoznak a cseresznyefák is.

Honlapunk rendszeres olvasói tudhatják, hogy nemcsak az állatok háza táján történő eseményekről számolunk be, hanem növényeinkről. Hiszen intézményünk nemcsak állat-, hanem növénykert is, sőt, ami a bemutatott fajok számát illeti, valójában többféle növényünk van, mint állatunk. Az Állatkert parkja ugyanis nem csak egyszerűen egy parkosított terület, hanem olyan gyűjteményes kert, amely az itt lévő botanikai gyűjtemény változatossága és értékei folytán kiérdemelte az országos jelentőségű védett természeti terület minősítést, valamint a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ), illetve a Botanikus Kertek Nemzetközi Természetvédelmi Szervezetének (BGCI) tagságát is.

A tavaszi időszakban a legfőbb történés az Állatkert parkjában, hogy újabb és újabb virágos növényeink bontanak szirmot. A legkorábban előbújó hóvirágok és téltemetők ugyan már szinte mind elvirágzottak, de a salátaboglárka, a kankalin, a gyöngyike és az odvas keltike ilyenkor mutatja legszebb pompáját. Ezekből a növényekből különösen a főbejárat környékét övező gyeptereken lehet sokat találni. Érdemes a jegesmedvék kifutójának környékén is alaposan szétnézni, méghozzá nemcsak a nemrégiben érkezett két jegesmedve miatt, hanem a kifutójukkal szemközt, a Xántus-ház előtti domb oldalában virágzó hanga miatt is. Virágzanak a Japánkertben álló magnóliák, azaz liliomfák is, s ha már arrafelé járunk, érdemes megcsodálni az ugyancsak virágban álló pompás díszcseresznyéket is. Ez utóbbiakból egyébként nemcsak a Japánkertnél akad, hanem például a vörös vadbivalyok kifutójánál is.