Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Dupla fókaszülinap jeges haltortával 2019. június 24.

Szülinapos oroszlánfókáinkat fókaízlés szerint készült tortával köszöntötték gondozóik. Jaques most húszéves, Noé pedig tegnap töltötte be tizennegyedik életévét. Így aztán együtt ünnepelték szülinapjukat.

Jacques 20 évesJaques és Noé, a két kaliforniai oroszlánfóka valóságos „sztárnak" számít Állatkertünk lakói között. Ez nem is csoda, hiszen a napjában kétszer megtartott Fóka-mókán, vagyis a Légy ott! programok részének számító, látványetetéssel egybekötött tréningen mindenki megbizonyosodhat róla, milyen eszes, s egyúttal akrobatikus ügyességű állatok. És persze azt is látni lehet, micsoda különleges kapcsolat alakult ki az állatok és a velük foglalkozó állatgondozók között.

E különleges kapcsolat jegyében a gondozók hétfőn tortával köszöntötték a két állatot születésnapjuk alkalmából. Az idősebbik állat, Jaques kereken húszéves, Noé, a fiatalabb pedig vasárnap töltötte be tizennegyedik életévét. Így hát közös szülinapozást tartottunk a két fókának.Noé 14 éves

Az oroszlánfókáknak persze speciális torta dukál: olyan, amelynek legfőbb összetevője a tengeri hal. A fókák ugyanis csak tengeri halat, nálunk leggyakrabban heringet, makrélát, kapelánt kapnak. Vagy esetleg tintahalat, amelyről persze tudnivaló, hogy nem hal, hanem a lábasfejűek közé tartozik.

A két állat nagyon örült a köszöntésnek, habár Jaques eleinte nem tudta mire vélni a dolgot, mert halat már sokat látott, ilyen különleges tortához azonban nincs minden nap szerencséje.

 

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.

Vásárolj Állatkerti belépőjegyet sorban állás és tranzakciós díj nélkül a mobiloddal. Részletek