Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Még látogatható a Lepkekert2019. október 11.

Akár most hétvégén is érdemes eljönni hozzánk lepkenézőbe, hiszen a szezonális bemutatóhelyként, késő tavasztól kora őszig működő Lepkekertünk e hónap végéig még nyitva lesz. Most szép idő is ígérkezik, és a Lepkekerten kívül is sok a látnivaló.

Pingvinek fehéren-feketén2019. október 9.

A pingvineket mindenki könnyen felismeri alakjukról, sajátos mozgásukról, és legfőképpen jellegzetes fekete-fehér színezetükről, amely miatt sokan „frakkos madarakként” is emlegetik őket. De miért épp ilyen a színük?

Együttműködés a mentett vadállatokért2019. október 4.

Új bemutató mentőközpont, férőhelyek a mentett állatoknak, úgy gyógyászati és diagnosztikai eszközök, nemzetközi konferencia és tapasztalatcsere – csak néhány példa, mi minden valósult meg a ZOO4NAT program keretében a mentett állatokért.

Kisfilm Flódni utazásáról2019. október 2.

Néhány nappal ezelőtt egy ausztriai állatkertbe utazott Flódni, a tavaly nyáron Állatkertünkben született, ám azóta fel is cseperedett sörényes hangyász. Legújabb kisfilmünkben bemutatjuk az előkészületeket, Flódni új otthonát és jövendőbelijét is.

Bocik, malacok, bárányok és a többiek2019. szeptember 27.

A sokféle, javarészt távoli tájakon honos vadállat mellett fontosnak tartjuk a háziállatok bemutatását, megismertetését is. Hiszen a városlakó emberek számára jóformán a nálunk évszázadok óta tenyésztett jószágok is egzotikusnak számítanak.

Újabb kisfilm a tojásból kikelt világcsodáról2019. szeptember 26.

Bár a közönségnek most még csak kisfilmen tudjuk megmutatni, igen fontos, világraszóló szakmai eredménynek számít a nálunk kikelt hangyászsün kölyök, aki sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. A legfrissebb felvételek a kicsiről.

Vari variációk2019. szeptember 20.

A Madagaszkáron honos, a makik közé tartozó varik kétféle színben léteznek: fekete-fehérben és vörös-feketében. Mindkét faj kritikusan veszélyeztetett, és mindkettővel lehet találkozni Állatkertünkben, természetesen a Madagaszkár-ház térségében.

Hangyászsün és sörényes hangyász2019. szeptember 19.

Nap mint nap tapasztaljuk, hogy sokan összekeverik a hangyászt és a hangyászsünt. Pedig elég nagyok a különbségek, még ha mindketten alkalmazkodtak is a hangyákból és termeszekből álló menühöz. Cikkünkben helyére tesszük a dolgokat.

Kisfilmen a gorillákkal közös reggeli2019. szeptember 11.

Még májusban történt, hogy egy rendhagyó reggelivel hívtuk fel a figyelmet a mobiltelefonok újrahasznosításának fontosságára. A téma ismét aktuális, így érdemes felidézni az eseményt egy kisfilm segítségével.

A világ legidősebb mhorr gazellája2019. szeptember 11.

Evita nemcsak a nálunk lakó mhorr gazellák közül, hanem a világ összes mhorr gazellája közül is a legidősebb. Ez a kecses patás egyébként a vadonban már kihalt, csak állatkertekben létezik. Szaporítása így természetvédelmi szempontból is fontos.