Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Belij és Szerij újra együtt vannak Belgiumban2020. november 20.

Korábbi jegesmedvéink nemrégiben egy belgiumi állatkertbe utaztak: Belij még júniusban, Szerij pedig most novemberben. Azóta a két testvér újra találkozott egymással, Budapestre pedig időközben egy új jegesmedve érkezett Taiko személyében.

Éjjeli felvételek a vombatgyerekről2020. november 17.

Állatkertünk egyik specialitása vombatok szaporítása: Molly és Wally 2011-es érkezésük óta már az ötödik kölyküket nevelik, ezzel minden más európai állatkertet megelőzünk. Az ötödik budapesti vombatkölyök először látható kisfilmen.

Boldog születésnapot, Arun!2020. november 6.

Legújabb kisfilmünkben Arun, a harmadik születésnapját ünneplő kiselefánt eddigi életének néhány vidám, emlékezetes és megindító pillanatát elevenítjük fel. Meg persze néhány egészen friss képet a szülinapi köszöntésről.

Szülinapi köszöntés és babavárás az elefántjainknál2020. november 5.

Ma nemcsak felköszöntöttük a 3 éves Arunt és 19 éves anyukáját, Angele-t, hanem azt is bejelentettük, hogy az elefánt anyuka újra vemhes. Most hétvégén „elefántos hétvégét” tartunk az Állatkertben, és örökbefogadási akció is lesz.

„Tökölő” pálmatolvaj2020. november 4.

Aki Állatkertünkben járt a halloweeni hétvégén, sok állatnál láthatott töklámpásokat valamilyen finomsággal töltve. A Varázshegyben lakó pálmatolvaj, Kókuszpók sem maradt ki a jóból, a neki szánt tökben a töltelék egy speciális mix volt.

Kisfilm a manulokról2020. október 31.

Legújabb kisfilmünkben a manulokat, azaz pusztai macskákat mutatjuk be. Ezek az állatok valamivel nagyobbnak látszanak, mint a házi macskák, de ennek legfőbb oka a dús szőrzet, aminek nagy hasznát veszik a hideg sztyeppei telek idején.

Kisfilm Gubáról, a négyhónapos hangyászkölyökről2020. október 31.

Legifjabb sörényes hangyászunk, Guba július elején született, így nemsokára négy hónapos lesz. Még most is minden idejét anyukájával, Isabelával tölti. Guba néhány éven belül már a harmadik budapesti születésű hangyászkölyök.

Buda lett az orangután bébi neve2020. október 30.

Buda lett a neve a három héttel ezelőtt született orangután kisfiúnak. A név kiválasztására internetes szavazást hirdettünk, amely csütörtök éjjel zárult le. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett a voksoláson és segítette a döntést.

„Félelmetes” állataink2020. október 29.

Pókok, denevérek, baglyok. Gyakran láthatjuk őket a halloweennel, mindenszentek előestéjével kapcsolatos ábrázolásokon. De vajon miért tarták őket sokan borzongatónak, és milyenek ezek az állatok valójában? Legújabb kisfilmünkből kiderül.

Csak azt a sünt mentsük, aki tényleg segítségre szorul!2020. október 28.

Ha egy sün november elejéig nem éri el a 300 grammos súlyt, segítség nélkül nem tudja átvészelni a telet. Az ennél nagyobb, termetesebb sünöknek azonban nem kell segítség, sőt még árthat is, ha feleslegesen fogjuk be őket. Figyeljünk oda rájuk!