Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Találkozzunk az Utazás kiállításon!2024. február 18.

Idén is ott leszünk az Utazás kiállításon, amelyre február 22-től 25-ig kerül sor a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központon. Az A pavilon 8. Állatkert sziget/Zoo island standjánál állatos élményekkel és kedvezményes állatkerti jegyekkel várjuk az érdeklődőket.

Bálnák az Állatkertben2024. február 18.

A cetek leghatalmasabb képviselői túlságosan nagyok ahhoz, hogy állatkertben be lehessen mutatni őket. Ám, hogy ők se hiányozzanak, a Varázshegyben egy életnagyságú ámbráscet modellt állítottunk ki. És vannak ott még további bálnamodellek is!

Téltemető jelzi a tavasz közeledtét2024. február 13.

A tél vége felé egyre több virág nyílik Állatkertünk parkjában. Köztük van a sárga virágú téltemető is, amelynek beszédes neve arra utal, hogy megjelenésekor már annyira közel van a tavasz, hogy a telet szinte „temetni lehet”.

Páros kedvezmények Valentin-nap alkalmából2024. február 13.

Kétféle páros kedvezménnyel is kedveskedünk látogatóinknak: 14-én, szerdán az esti Sárkány Éve Lampion Fesztiválra, hétvégén pedig magába az Állatkertbe jöhetnek el a párok, párosok ketten egy jegy áráért.

Eleven sárkányok az Állatkertben!2024. február 9.

Holnap, a holdújévvel veszi kezdetét a kínai kalendárium szerinti Sárkány Éve. Ami remek alkalom arra, hogy a mi saját, eleven sárkányainkra, Brigitte-re és Godzillára, a két komodói varánuszra is felhívjuk a figyelmet.

Hamarosan visszatér a természetbe három budapesti tarvarjú2024. február 8.

A tarvarjú azon veszélyeztetett fajok közé tartozik, amelyek megmentésében az állatkertek komoly szerepet játszanak. Ebben a munkában mi is részt veszünk, három nálunk kelt fiatal madarat hamarosan Spanyolországban engednek szabadon.

Virágzik a japán varázsmogyoró2024. február 6.

Nemcsak a hóvirág, a téltemető és az alpesi hanga virágzik Állatkertünk parkjában! Japánkertünkben a varázsmogyoró is roskadásig van virágokkal, és úgy tűnik, hogy hamarosan a magnólián, azaz a liliomfán is szirmot bontanak a virágok.

Agnes megérkezett!2024. február 2.

Már a kifutón láthatja a nagyközönség új szibériai tigrisünket. Agnes nemrégiben érkezett Csehországból, Hluboká város állatkertjéből. Két és fél éves, tehát elég fiatal állat, akivel a tervünk az, hogy a jövőben egy alkalmas párt is szerzünk mellé.

Hóvirágok a Xántus-háznál2024. január 30.

Állatkertünk parkjában már előbújtak az első hóvirágok. A többségük persze csak később bont majd szirmot, de az első hírnököket látogatóink már most megcsodálhatják a Xántus-ház előtti domboldalon. Virágzik az alpesi hanga is.

Nem mindennapi nevet kapott a matakó kölyök2024. január 26.

A gondozók választottak: a matakó gyerek neve Don Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo lett. Akinek ez nem mond semmit, annak a cikkben elmagyarázzuk. És egyúttal köszönjük a sok kommentet, névjavaslatot!