Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

155 év darvai2021. április 20.

Bő másfél évszázad alatt az ismert darufajok több mint felét bemutattuk Budapesten. A világon az elsők között szaporítottuk a koronásdarvakat, akikkel a régi időkben érdekes szerelmi történetek estek meg. Cikkünkben ezt is felelevenítjük.

Védjük együtt a denevéreket!2021. április 17.

Ma van a denevérek világnapja! Így aztán megragadjuk az alkalmat, hogy bemutassuk ezt az érdekes és fontos állatcsoportot, amelynek védelme nemcsak a bioszféra egésze szempontjából fontos, hanem közvetlenül is érdekes az emberiségek.

155 év denevérei2021. április 16.

Több mint száz éve tartunk egzotikus denevéreket, nagyobbrészt trópusi gyümölcsevő fajokat. A hazaiakat évtizedek óta mentjük, sőt az Állatkert parkja maga is olyan élőhely, amelyet az őshonos denevérek szívesen választanak élőhelyüknek.

Kukucs! Zsebibabák a Bennett- kenguruknál2021. április 15.

Vörösnyakú, más néven Bennett-kenguruinknál idén is több „zsebibaba” cseperedik. Öt anyuka erszényéből már ki is kukucskálnak a kölykök, de elképzelhető, hogy rajtuk kívül további nőstények erszényében is van még kiskenguru.

155 év kitinpáncélos állatai2021. április 13.

Nemcsak az emlősök, a madarak és a hüllők, hanem az ízeltlábúak tartásának is nagy hagyományai vannak Állatkertünkben. Cikkünkből kiderül, hogyan kell gondoskodni a Lepkekert lakóiról, és hogy hogyan segítettünk David Attenborough filmes csapatának.

Anya-fia pancsolás az elefántoknál2021. április 13.

Miközben mindenki az újabb kiselefánt születését várja, Angele, az elefánt anyuka, és fia, a hároméves Arun nagy pancsolást rendezett a kifutóhoz tartozó medencében. Önfeledt lubickolásukat most kisfilmen is bemutatjuk.

Virágba borult az Állatkert2021. április 10.

Szirmot bontott a salátaboglárka, az odvas keltike, a pirosló hunyor, a pompás japánbirs, az illatos boroszlán. Virágzik a japán liliomfa, a vérszilva és a higan diszcseresznye is. Az igazi cseresznyevirágzást azonban a következő hetekre várjuk.

Taiko már nagyon várja a találkozást a közönséggel2021. április 8.

Új jegesmedvénk már azt követően érkezett, hogy az Állatkert kapuit november derekán be kellett zárnunk a világjárvány miatt. Addig, amíg újra megnyithatunk, időről időre kisfilmen mutatjuk be, hogyan telnek Taiko mindennapjai.

Így telepítették vissza élőhelyükre a nálunk kelt tarvarjakat2021. április 7.

A veszélyeztetett tarvarjak andalúziai visszatelepítési programjában nemrégiben hat Budapesten kelt madár csatlakozhatott vadon élő fajtásaihoz. Ezt a munkát is segíti, aki adója egy százalékát Állatkertünknek ajánlja fel.

Az emlős, amelyik tényleg tojást rak2021. április 6.

A tojás és a nyuszi is fontos jelképe a húsvétnak, pedig a nyúl természetesen nem rak tojásokat, hiszen az emlősállatok jó része elevenszülő. Vannak azonban tojásrakó emlősök is: közéjük tartozik az Állatkertünkben is élő, sőt szaporodó hangyászsün.