Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Számoljunk együtt prérikutya kölyköket!2024. május 27.

A Pálmaház szomszédságában lakó társas prérikutyák igazán bájos külsejű állatok. Hát még a kölykeik, akik, ha lehet, még cukibbak! De azért ne tévesszen meg senkit a dolog: benyúlni közéjük nem a legjobb ötlet!

Most hétvégén nyit a Lepkekert!2024. május 23.

Hétvégétől már látogatható a Lepkekert, ahol 18 különböző színpompás fajhoz tartozó több száz trópusi lepke és pillangó között sétálhat a közönség. Kis szerencsével a lepkék bábból való kikelését is meg lehet figyelni.

„Korzózó” ékszerteknősök2024. május 23.

Aki mostanában keresi fel Állatkertünket, könnyen találkozhat egy-egy, a sétautakat komótos tempóban keresztező ékszerteknőssel. Nem szökevények, hanem a Nagy-tóban lakó állatok, akik ilyenkor tojásrakó helyet keresnek.

Ma van a biológiai sokféleség nemzetközi napja2024. május 22.

Ma van a biológiai sokféleség nemzetközi napja, amely számunkra azért is fontos, mert mi is sokat teszünk a biodiverzitás megőrzéséért. Számos veszélyeztetett faj tenyészprogramjában veszünk részt és kiterjedt vadállatmentő munkát is végzünk.

Milyen állat a kuszkusz?2024. május 16.

A kuszkusz szót sokan egy étel neveként ismerik, de van ilyen nevű állat is. Ráadásul egyik fajuk, az egyszínű, vagy más néven földi kuszkusz Állatkertünkben is látható. Ez az állat egyébként az erszényesek közé tartozik.

Strandoló vízilovak2024. május 14.

Két nílusi vízilovunk, Tücsök és Jusztina nagyon élvezi, hogy most már elég jó az idő a kinti medence használatához. Bár a „strandszezon” már április elején elkezdődött náluk, a hűvös idő miatt volt egy kis szünet is a strandolásban.

Meilin és Bao lett a takinborjak neve2024. május 9.

Lezárult a szavazás a két takinborjú nevére. Az öt voksolásra bocsátott névpár közül a Meilin és a Bao lett a befutó. Ezek mind kínai nevek, és azért kerültek be a választható nevek közé, mert az aranyszőrű takin Kínában, Senhszi tartományban honos.

Baglyok minden mennyiségben2024. május 5.

Legújabb kisfilmünkben Állatkertünk baglyait mutatjuk be: a sajátjainkat, akiket röpdéjükben, férőhelyükön, illetve a déli állatbemutatók alkalmával láthat a közönség, illetve azokat is, akik mentett állatként kerültek vadállatmentő központunkba.

Dáriusz is megérkezett2024. május 3.

Februárban adtunk hírt arról, hogy egy hároméves nőstény tigris érkezett Állatkertünkbe. Azóta már itt van a jövendőbelijének szánt, hétesztendős hím állat is. Egyelőre még külön vannak, de hamarosan elkezdjük az összeszoktatásukat.

Itt lehet szavazni a takinborjak nevére2024. május 2.

Korábban már hírt adtunk a cseperedő takinborjakról, akiknek most nevet keresünk, a szavazáshoz pedig a közönség segítségét kérjük. A voksokat május 8-ig, jövő szerda éjfélig várjuk, másnap pedig az eredményt is közzétesszük majd.