Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Az állatkerti dolgozókról a munka ünnepén 2019. április 30.

Az Állatkert nem magától működik! Kétszázhúsz munkatársunk dolgozik azon nap mint nap, hogy állataink, növényeink, és a hozzánk ellátogató közönség is a lehető legjobban érezze magát. Van, aki már több mint negyven éve a munkatársunk.

Az Állatkert az év minden napján nyitva van, így nem meglepő, hogy a munka ünnepét is munkával ünnepeljük. Ám ezen a napon talán érdemes néhány szót szólni arról a lelkes csapatról, amelyik nap mint nap működteti ezt az intézményt.

Az Állatkertnek jelenleg kétszázhúsz főállású munkatársa van, majdnem félszáz különféle munkakörben: az állatgondozóktól, állatorvosoktól és a kertészektől kezdve a pénztárosokon és kapuson át az adminisztratív és műszaki dolgozókig sok emberre, rengeteg szakterület összehangolt munkájára van szükség ahhoz, hogy az intézmény jól működjön. Sokat segítenek nekünk az önkéntesek is, az ő munkájuk is nélkülözhetetlen.

Az állatkerti munkakörök közül alighanem az állatgondozóké a legismertebb. Ők azok, akik gondoskodnak a kertben látható 850 állatfaj 9 ezer egyedéről. Munkájukat a gyűjteményi vezetők irányítják, és természetesen szorosan együttműködnek az állatorvosokkal, akik az állatok egészségi állapotára ügyelnek. Mivel nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, nem nélkülözhetjük kiváló kertészeink munkáját sem.

De nemcsak az állatokkal és a növényekkel kell itt foglalkozni, hanem sok minden mással is. A kertet felkereső látogató a jegypénztárosokkal és a kapusokkal is mindenképpen találkozik, sőt, legtöbbször Alapítványunk munkatársaival, az önkéntesekkel, és sokszor – különösen szervezett programok esetén – zoopedagógusainkkal is. Sok dolgozónk munkája viszont teljesen a színfalak mögött zajlik: például a pénzügyi, munkaügyi, műszaki, fejlesztési, takarmányozási, ellátási, vagy épp kommunikációs területen dolgozóké. És persze a sokféle szakterületet össze is kell fogni, a munkavégzést össze kell hangolni és irányítani: ez az intézmény vezetőinek feladata.

Az állatkerti dolgozók közül a legtöbben nem egyszerűen munkának, hanem élethivatásnak tekintik a tevékenységüket, így nem meglepő, hogy sokan már hosszú évek, évtizedek óta tevékenykednek az intézményben. Jelenlegi legrégebbi dolgozónk például már több mint negyven éve teljesít szolgálatot Állatkertünkben, bár az intézmény bő másfél évszázados története során az abszolút rekord még ennél is több, összesen 52 esztendő volt.

Időről időre előfordul, hogy új munkatársakat keresünk az Állatkertet működtető csapatba. Aki esetleg kedvet kapott volna, hogy csatlakozzon hozzánk, aktuális állásajánlatainkat itt találja meg.