Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Jegesmedvés jövés-menés 2023. május 11.

Fiete nevű jegesmedvénk hamarosan elutazik, és helyette Németországból jön hozzánk egy új állat, akinek az elhelyezésére az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége kért fel minket. A csere miatt pár napig sajnos nem lesz látható ez az állatfaj.

Állatkertünkben már az 1890-es évek óta foglalkozunk jegesmedvékkel. A Kisszikla oldalában 1912-ben kialakított jegesmedve kifutó az idők során több mint félszáz jegesmedvének volt otthona, akik közül közel negyven itt is született. Hiszen annak idején, még az 1930-as években a mi Állatkertünk az elsők között volt a világon, ahol sikerült e különleges faj szaporítása. A sokat látott kifutót 2006-ban megnagyobbítottuk, ekkor nyerte el mai alakját, illetve ekkor készült el az a medence is, amelyben a pancsoló jegesmedvét a víz alatt is láthatja a közönség a betekintőablakoknak köszönhetően.

Ugyan szaporodó jegesmedve állomány tartására jelenleg nem vállalkozunk, de a jegesmedvék európai tenyészprogramja számára fontos, hogy számolhatnak velünk és az itt lévő kifutóval, ha egy-egy állat elhelyezését meg kell oldani.

Most épp egy Németországból érkező állat elhelyezésére kértek fel minket, jelenlegi jegesmedvénk pedig el fog utazni. Ezért lesz néhány olyan nap, amikor látogatóink átmenetileg egy jegesmedvét sem láthatnak a kifutóban. Miközben a nagyközönség megértését kérjük, már most megígérjük, hogy ha az új állat már birtokba vette a kifutót, természetesen arról is hírt fogunk adni.