Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megjelent az Állatvilág magazin legújabb száma! 2017. február 24.

Kevesen tudják, hogy a Budapesti Állatkert rendelkezik kontinensünk egyik legnagyobb ízeltlábú gyűjteményével; a Varázshegytől a Szavannaházig 293 fajuk látható.

Közülük mutat be néhányat Hanga Zoltán, akitől azt is megtudhatjuk, hogy a fővárosi állatkert első nagyobb rovarbemutatója 1965-ben nyílt meg.

Izgalmas kérdést vet fel dr. Németh Attila Titokzatos szarvasok a Kárpát-medencében című cikkében. Vajon nem elvadult háziállat-e az erdeinkben mind nagyobb számban előforduló dámvad? Ugyanis egyre valószínűbb, hogy a nagyobb testű, más típusú agancsot viselő dámszarvast még a rómaiak háziasították s terjesztették el Európában.

A nagy sztyeppe gyermekei című cikkében dr. Korsós Zoltán Kazahsztán nemzeti parkjain keresztül enged bepillantást a hatalmas ország lenyűgöző állatvilágába.

Mind gyakrabban hallani, olvasni az Európát és így hazánkat is elárasztó invazív fajokról. Az ellenük való védekezés sokszor reménytelen, és évről évre nő az idegenhonos állatok száma. Kártételük egyre nagyobb, akadnak közöttük méhpusztítók, mezőgazdasági terményeket fogyasztók és erdőket tönkretevők egyaránt. E kártevők töredékét mutatja be Jöttek, láttak – győztek? című cikkében Tóth Tamás.

A kiragadott cikkeken kívül szó esik – egyebek mellett – az év madaráról, a tengelicről, a viharmadarak különleges szokásairól, a törpe selyemmajmok rejtett életéről és az egzotikus sünök tartásáról. A Hírdzsungel az állatvilág érdekességeiből és újdonságaiból szemezget. És ahogy már megszokhattuk, az Állatkert és a Magyar Természettudományi Múzeum aktuális híreiről is értesülhetünk a lapból.

További hírek, érdekességek: www.allatvilagmagazin.hu