Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm a manulokról 2020. október 31.

Legújabb kisfilmünkben a manulokat, azaz pusztai macskákat mutatjuk be. Ezek az állatok valamivel nagyobbnak látszanak, mint a házi macskák, de ennek legfőbb oka a dús szőrzet, aminek nagy hasznát veszik a hideg sztyeppei telek idején.

A pusztai macskák Ázsia belsejében, a Kaukázustól Kínáig terjedő területen őshonosak. Gyakran hívják őket manulnak is mongol nevük (manuul) után, és sokszor emlegetik Pallas-macskaként is a fajt felfedező természettudós, Peter Simon Pallas tiszteletére. Állatkertünkben 2013 óta foglalkozunk ezzel az érdekes macskafélével. Jelenlegi két állatunk, Borsó (azaz Borsika) és Bohus 2019 óta élnek együtt.

Állatkertünkben a manulok képviselik a kisebb testű macskaféléket, de férőhelyük szomszédságában háromféle nagymacskát is bemutatunk: perzsa leopárdot, szibériai tigrist és indiai oroszlánt is. Érdemes személyesen is megcsodálni őket, különösen most, hogy az őszi szünet végéig, azaz november 1-ig a 18 éven aluliak a szokásos gyermekjegy árának kevesebb, mint a feléért látogathatják az Állatkertet. Emellett már elkezdődött, és még az őszi szünetet követően is tart egészen november végéig a Nyugdíjas Ősz, amelynek keretében a szépkorúaknak kínálunk ugyancsak jelentős mértékű kedvezményt. Irány az Állatkert!

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.